- نویسنده : امید حسینی
صنایع دستی بانوان اصفهان در کنار دیگر محصولات دست ساز برای استفاده در زندگی روزمره طراحی می گردد. اصیل بودن صنایع دستی خانگی بانوان باعث شده در بسیاری از منازل بتوان تعدادی از آنها را یافت. فروش صنایع دستی بانوان کمک بزرگی برای اقتصاد های خرد جامعه خواهد بود. در بسیاری از شهرها ، بازارچه صنایع دستی بانوان برپا می گردد تا علاوه بر فروش، انگیزه ایی بیشتر برای تولیدات بهتر آنها باشد. رونق اقتصادی در پرتو حمایت از کسب و کارهای خرد جامعه شکل خواهد گرفت.صنایع دستی و زنان دو مقوله جدا ناپذیر بوده که باید به آنها توجه بیشتری گردد. ایجاد فضاهای آموزشی و فروش برای کسب و کارهای خانگی از جمله موارد مهم در رشد و توسعه فعالیت آنهاست. صنایع دستی زنان ایران از برجسته ترین محصولات دست ساز تولید شده در دنیاست. خرید صنایع دستی ایرانی کمک بزرگی به چرخه تولید و رونق کسب و کارهای خرد جامعه خواهد داشت.صنایع دستی بانوان افغان نیز در ایران تولید و به فروش می رسد. وجه تمایز تمامی آنها دستان هنرمندان بانوان است.بانوان کارآفرین صنایع دستی در هر کجای دنیا توانسته اند بهترین محصولات مورد نیاز زندگی را با دست ساخته و علاوه بر نیاز خود به بازار هم عرضه کنند. در این راستا ایجاد نمایشگاه صنایع دستی بانوان در هر منطقه بسیار مفید خواهد بود.تماس با واحد فروش: 09019277512
نقش مهم بانوان در تولید صنایع دستی ایرانی
صنایع دستی بانوان پایه گذار صنایع دستی ایران امروز
صنایع دستی بانوان نقش بسیار پر رنگی در تعالی و رشد صنایع دستی ایران داشته است. با نگاهی به گذشته می توان متوجه شد که تشکیل سازمان صنایع دستی توسط فرنگیس یگانگی که دبیر شورای عالی زنان و معاون دبیر کل سازمان زنان ایران بودند، قدم مهمی در رسمیت بخشیدن به صنایع دستی ایران و نقش زنان در این حوزه تلقی می گردد. به همت بانو یگانگی، صنایع دستی مختلف روستاهای ایران جمع آوری شدند و نقش زنان مشخص گردید که تا چه اندازه اهمیت دارد. صنایع دستی ایرانی Persian Handicrafts از بهترین تولیدات عرضه شده در نمایشگاه های خارج از کشور است.خرید بهترین محصولات دست ساز ایرانی می تواند کمک بزرگی در زندگی روزمره شما داشته باشد.
صنایع دستی زنان ایرانی و نقش آنها در صنایع دستی به نحوی است که از همان ابتدای شکل گیری این هنرها، نقش مؤثری داشته اند و حتی می توان گفت در طول تاریخ از بنیانگذاران بوده اند. با اینکه صنایع دستی و زنان پیوندی ناگسستنی و غیر قابل انکار دارند ولی هنوز هم آنطور که شایسته است از آنها سخنی به میان نمی آید و در بسیاری از موارد به عنوان هنرمند ناشناخته و گمنام فعالیت دارند.
صنایع دستی بانوان اصفهان
شاید در برخی هنرهای صنایع دستی که نیاز به قدرت بدنی بالایی دارند و روحیه خشنی می طلبند، زنان نقش کمتری داشته باشند و نتوانیم به آنها لقب صنایع دستی بانوان را بدهیم مثل صنایع دستی قلمزنی اما در بسیاری از موارد اینگونه نیست.بسیاری از صنایع دستی و کارگاه های آن را با نیروهای مرد می شناسند با اینکه به عنوان مثال در صنایع دستی میناکاری، اگر نگاهی به کارگاه های آن انداخته باشید، در مرحله لعاب زنی و ایجاد طرح و نقوش، زنان نقش بسیار پر رنگی دارند. حتی برخی صنایع دستی به شغل خانگی زنان و البته با درآمد مناسب تبدیل شده و در نمایشگاه ها، بازارچه ها و فروشگاه های مختلف به عنوان صنایع دستی زنان خانه دار به فروش می رسند.
به طور کلی صنایع دستی بانوان به دو شکل انجام می شوند و هر دو فرم آن کمک زیادی به تعالی و رشد صنایع دستی ایران نموده است. حالت اول، گروهی از بانوان هستند که به عنوان کارآفرین، کسب و کار راه اندازی کرده اند و با حمایت از زنان علاقه مند به صنایع دستی و فراهم سازی شرایط برای استعدادیابی، کمک بزرگی به صنایع دستی کشور کرده اند.حالت دوم نیز آن دسته از زنان هستند که در کنار مردان فعالیت دارند و در کارگاه های مختلف مشغول هستند که در برخی موارد با اینکه حجم کاری بالایی دارند اما در سطح جامعه در حق آن کم لطفی صورت گرفته است.
صنایع دستی بانوان در جهانی شدن صنایع دستی ایران مؤثر است
اواخر سال گذشته طبق بررسی های به عمل آمده در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی مشخص گردید که زنان، 85% جمعیت کل تولید کنندگان صنایع دستی را به خود اختصاص می دهند که نه تنها به زیبایی و ظرافت آثار هنری کمک شایانی کرده اند بلکه در رشد و پیشرفت آن نیز سهم زیادی داشته اند. حتی در برخی موارد می توان گفت که حضور صنایع دستی بانوان باعث شد تا بسیاری از هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور، منسوخ نشوند.
صنایع دستی بانوان اصفهان، بندرعباس و هرمزگان، صنایع دستی زنان بلوچ، بختیاری، بوشهری، قشقایی، کرد و روستایی نمونه هایی از فعالیت زنان در این عرصه است که طرفداران بسیار زیادی دارند و نقش آنها را نمی توان در هیچ دوره ای انکار کرد یا نادیده گرفت.براساس همین موارد و آمار رسمی منتشر شده می توان متوجه شد که فعالیت زنان در عرصه صنایع دستی خانگی بانوان مثل میناکاری، منبت کاری، سفالگری و غیره باعث شده تا کالاهای صنایع دستی در سه نوع کلی سنتی و زینتی، کاربردی (مصرفی) و تجاری به رشد و تعالی برسند. این میزان رشد به حدی بوده که حضور صنایع دستی ایران را در نمایشگاه های خارجی امکان پذیر ساخته و به جهانی شدن آن کمک زیادی کرد.
نمایشگاه صنایع دستی بانوان
کشور ایران توانسته با ثبت 11 شهر و 3 روستای صنایع دستی، در رتبه نخست دنیا قرار بگیرد که با فاصله کمی از آن، کشور چین قرار دارد. اگر به اقتصاد صنایع دستی کشور چین نگاهی بیندازیم، صنایع دستی بانوان و صنایع دستی که به طور کلی با نقش و محوریت فعالیت زنان ساخته شده اند، سهم زیادی دارند. در نتیجه حمایت از این عرصه نه تنها به حفظ این جایگاه ارزشمند جهانی کمک خواهد کرد بلکه به عنوان یکی از اقتصادهای پرشتاب، درآمدزایی بسیار خوبی رقم خواهد زد.
نمایشگاه صنایع دستی بانوان فرصت های بسیار خوبی برای آشنایی بیشتر جامعه هنرمندان، مردم و مسئولین با نقش بی بدیل و بسیار پررنگ – هر چند کمتر سخن به میان آمده – زنان، ایجاد می کند که در طی چند سال اخیر، تأسیس چنین مراکزی رشد مناسبی داشته است.همانطور که می دانید صنایع دستی بانوان اصفهان، هرمزگان (بندرعباس)، دوگنبدان، پردیس، زنان عشایر، قشقایی، کرد و غیره بسیار مورد توجه است و هر ساله هنرمندان و مردم سراسر کشور برای بازگشایی مراکز فروش لحظه شماری می کنند.
نمایشگاه صنایع دستی بانوان حتی در دوران کرونا هم از رونق نیفتاد و با حال و هوای متفاوت برگزار شد که با استقبال بسیار خوبی نیز روبرو گردید. در کنار نمایشگاه های داخلی و بین المللی، بازارچه صنایع دستی بانوان هم ایده بسیار مناسبی است که در کلیه شهرهای مطرح صنایع دستی برقرار است.بانوان کارآفرین صنایع دستی علاوه بر راه اندازی مراکز و کارگاه های آموزش و ساخت صنایع دستی مختلف، در برپایی بازارچه های صنایع دستی بانوان هم نقش مؤثری داشته اند.
فروش صنایع دستی بانوان
در این بازارچه ها می توان با آخرین تولیدات صنایع دستی زنان ایران زمین آشنا شد که هر کدام با ظرافت، هنر و مهارت خاصی تولید شده اند و امکان ارزش گذاری واقعی بر روی آنها ممکن نیست ولی با قیمت های بسیار مناسب به فروش می رسند.مراکز فروش صنایع دستی بانوان آنطور که باید و شاید زیاد نیستند و به طور مشخص، فروشگاه هایی با این عنوان وجود ندارند اما با توجه به نقش بسیار گسترده و مهم زنان در بخش یا تمامی مراحل تولید محصولات صنایع دستی کشور، می توان با خرید صنایع دستی از بانوان و اشتغال خانگی و رونق کارگاهی آنان حمایت کرد و هم اینکه به ترویج فرهنگ استفاده از صنایع دستی کمک کرد.
فروشگاه صنایع دستی بازار مینا همیشه تلاش کرده تا از طریق همکاری با هنرمندان و اساتید سراسر کشور چندین هدف را دنبال کند. یکی از این اهداف حمایت و پشتیبانی از صنایع دستی ایران به عنوان ارزشمندترین میراث تاریخی، فرهنگی و هنری کشور می باشد. هدف بعدی حمایت از مشاغل خانگی مخصوصا صنایع دستی بانوان است که نقش آنها بر هیچ کس پوشیده نیست. هدف نهایی نیز ترویج فرهنگ استفاده از کالاها و محصولات صنایع دستی کشور با قیمت مناسب و ماندگاری بسیار بالاتر در مقایسه با کالاهای خارجی است.
برای دستیابی به این اهداف، فروشگاه بازار مینا ضمن تأسیس کارگاه های ساخت صنایع دستی و اشتغال علاقه مندان بسیار در این حوزه، کیفیت محصولات خود را تضمین کرده و با عرضه بی واسطه، قیمت ها را متعادل ساخته است. از طرفی از آن دسته صنایع دستی بانوان که کیفیت ساخت آنها با استانداردهای این مجموعه همخوانی داشته باشد، حمایت و همکاری در فروش انجام می گیرد.حمایت از صنایع دستی بانوان از طریق اعطای تسهیلات، تأسیس مراکز کارگاهی، نمایشگاه ها و بازارچه های اختصاصی و مجهز نه تنها سبب خواهد شد تا صنایع دستی به منبع درآمد قوی برای زنان تبدیل شود بلکه به رشد و پیشرفت هر چه بیشتر صنایع دستی کشورمان نیز کمک شایان توجهی خواهد نمود.صنایع دستی بانوان تعالی بخش هنر صنایع دستی ایران است.
تا کی به پول نفت دلخوش باشیم؟
صنایع دستی بانوان را می توان نقطه تعالی و اوج محبوبیت صنایع دستی ایران در بین تمامی اقشار جامعه، با هر سن و جنسیتی دانست. صنایع دستی بانوان کشور به صورت مشاغلی که توسط بانوان کارآفرین راه اندازی شده اند یا در کارگاه های مختلف جریان دارند، به حیات خود ادامه می دهد و نقش بسیار مهمی در رشد و پیشرفت صنایع دستی کشور داشته است.
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که تا کی به پول نفت دلخوش باشیم؟ گردشگری و توریسم صنعت رو به رشد و با آینده بسیار روشن است که می تواند اقتصاد هر کشوری را دگرگون سازد. ایران با داشتن مناطق گردشگری بکر و جاذبه های گردشگری بین المللی می تواند مقصد بسیار خوبی برای مسافرین داخلی و خارجی باشد.صنایع دستی Handicraft از جمله گنجینه های پنهان هر سرزمینی بشمار می روند.در حالی که ۱۰ درصد گردش مالی دنیا متعلق به صنعت گردشگری است، آمارها از آن حکایت دارد که سهم کشورمان از بخش گردشگری تنها یک درصد است. البته این رقم چیزی نیست که بتوان به آن افتخار کرد؛ آن هم وقتی که هندوستان و سنگاپور تنها در بخش گردشگری سلامت میلیاردها دلار نصیب خود میکنند! صنایع دستی ایرانی از افتخارات هر هنردوست بشمار می رود.
در حالی که در تمام کشورهای دنیا گردشگری به عنوان صنعتی اشتغالزا، پرسود و درآمد شناخته میشود اما در کشور ما هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده و به چشم یک صنعت متحول کننده نگاه نمیشود. البته چند سالی است که اهمیت گردشگری و جذب توریست به واسطه ارزآوری و اشتغالزایی بالای آن در مواضع و دیدگاههای بسیاری از شخصیتها مورد تاکید قرار گرفته اما نیازمند فرهنگسازی بیشتر در جامعه است.ایران کشوری است چهارفصل با اقلیمی متفاوت و آب و هوایی متنوع که از جاذبههای گردشگری، تاریخی و طبیعی بکر و فراوانی برخوردار است و وجود دریا، کویر و کوهستان موقعیت آن را به لحاظ جغرافیایی و گردشگری متمایز کرده است. امروز کشورهایی که دارای جاذبههای باستانی و فرهنگی هستند، گردشگری را جزو برنامهریزیها و سیاستهای اقتصادی خود قرار میدهند و بخش اعظمی از درآمدهای اقتصادی خود را از این صنعت تامین میکنند.
زمانی ماهاتیر محمد، نخستوزیر سابق مالزی به ایران سفر کرد و در یکی از سخنرانیهای خود گفت:” اگر مدیریت جاذبههای توریستی اصفهان در اختیار ما قرار گیرد، سالانه برابر با ارزآوری نفت برای ایران سودآور خواهد بود.”این جمله بیانگر آن است که کشور چهار فصل ایران با زیباییهای خدادادی و جلوهها و جذابیتهای بالایی که دارد باید از این فرصت مغتنم به نحو شایسته استفاده و در جهت توسعه اقتصاد و رونق تولید و اشتغال خود بهرهبرداری کند.غلامرضا عباسی ـ رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، بر لزوم استفاده بهینه از ظرفیتهای مغفول مانده گردشگری تاکید کرده و میگوید: بهترین راه ارزآوری و اشتغالزایی برای کشور صنعت گردشگری است که موجب افزایش رفاه و درآمد در جامعه میشود.او میگوید: خوشبختانه کشور ما از لحاظ امنیت در سطح بالایی است و این امر یکی از علل استقبال گردشگران خارجی از ایران به شمار میرود.عباسی تاکید دارد که با توجه به اقلیم چهار فصل و تنوع آب و هوایی کشورمان موانع پیش روی صنعت گردشگری برداشته شود و پیشنهاد میکند که مثل برخی کشورها سیاست لغو روادید سفر را برای نزدیکتر کردن روابط خود با همسایگان در پیش بگیریم.به اعتقاد او، بوم گردی و گردشگری صرفا دیدن آثار باستانی و جاذبههای گردشگری نیست بلکه گردشگران از محصولات و صنایع دستی ایرانی هم خریداری کرده و با این کار به رونق اقتصاد و اشتغال شهرها و روستاها کمک میکنند.
با توجه به ارتباط تنگاتنگی که میان صنعت گردشگری و ایجاد اشتغال وجود دارد بسیاری از فعالیتهای این صنعت کاربر و متکی به نیروی کار هستند.کارشناسان میگویند صنعت گردشگری با کمترین هزینه و سرمایهگذاری میتواند ایجاد شغل کند؛ به نحوی که اگر در بخش پتروشیمی برای ایجاد یک شغل بیش از دو میلیارد تومان لازم است، در حوزه صنایع دستی و گردشگری به طور متوسط با ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان میتوان برای جوانان بیکار اشتغالزایی کرد.به زعم آنها صنعت گردشگری در دنیا بیشترین درآمد و اشتغال را در حوزههای مختلف ایجاد میکند و بیش از ۳۵۰ میلیون شغل مستقیم و میلیونها شغل غیر مستقیم از این صنعت به وجود آمده است. گردشگری انواع مختلفی دارد که شناختهشدهترین آنها گردشگری طبیعی، گردشگری تاریخی، گردشگری سلامت، گردشگری مذهبی و بوم گردی است. در گردشگری مذهبی افرادی به منظور دیدار از اماکن مقدس یا انجام امور مذهبی سفر میکنند. سالانه میلیونها نفر از ایرانیان به زیارت شهر مقدس مشهد میروند و رویداد حج را میتوان نمونهای از این نوع گردشگری به شمار آورد.در گردشگری سلامت، گروهی از مسافران برای استفاده از خدمات پزشکی به مکانهایی که تسهیلات درمانی مورد نظرشان وجود داشته باشد، سفر میکنند. چنین سفری شامل فعالیتهایی است که با هدف تأمین بهداشت و سلامت فرد یا گردشگر انجام میشود مانند مراقبت بهداشتی و گذراندن دوره نقاهت و بازپروری. کشورهای عراق، عمان و آذربایجان و پس از آنها افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صاحب بیشترین گردشگران سلامت در ایران هستند.علی اصلانی، فعال حوزه کار نیز جذب گردشگر و سرمایهگذاری در صنعت گردشگری را یکی از راههای افزایش درآمد برای دولت نام میبرد.
او ترکیه را به عنوان کشوری که زیرساختهای گردشگری خود را توسعه بخشیده مثال زده و میگوید: ماهانه ۴۲ میلیون گردشگر به این کشور سفر میکنند و درآمد گردشگری یکی از مهمترین منابع درآمد ارزی ترکیه به شمار میرود.اصلانی با بیان اینکه درآمد ماهانه یک خانواده در ترکیه از پنج میلیون تومان به بیش از ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است، میگوید: این امر نشان میدهد که دولت با وضع سیاستهای بهبود وضع معیشت، تلاش کرده تا قدرت خرید مردم بالا برود و نرخ بیکاری به صفر نزدیک شود.این فعال حوزه کار معتقد است نباید تنها به فروش نفت و دلارهای نفتی دل خوش کنیم و از این راه کسب درآمد کنیم بلکه باید به درآمدهای دیگری جز نفت بیندیشیم و روی صادرات غیر نفتی و گردشگری که بیشترین میزان ارزآوری و اشتغالزایی را دارند، متمرکز شویم.به گزارش ایسنا، صنعت گردشگری صنعتی چند وجهی است که فارغ از کسب درآمد ارزی، افزایش تولید ناخالص داخلی، توسعه سرمایهگذاری، رونق تولید و فروش صنایع دستی سه ویژگی مهم دارد که افزایش اشتغال نیروی کار، افزایش درآمد دولت و افزایش درآمد ملی جامعه میزبان از جمله این ویژگیها به شمار میرود. به همین دلیل است که بسیاری از کشورها تلاش میکنند تا روز به روز سهم خود را در صنعت گردشگری افزایش دهند و برای آن هزینه و سرمایهگذاری میکنند.با توجه به آثار اقتصادی صنعت گردشگری و جاذبههای فرهنگی و تاریخی بسیاری که در کشورمان وجود دارد باید از ظرفیتهای موجود به شکل مطلوب استفاده کرده و به سمت جذب گردشگران داخلی و خارجی برویم و فراموش نکنیم که این صنعت به شرط سرمایهگذاری و برنامهریزی، میتواند نیازهای شغلی جویندگان کار و کسری درآمد دولت را جبران کرده و ما را از وابستگی به نفت و اقتصاد تک محصولی رها کند.