- نویسنده : امید حسینی
میناکاری بر روی ورقه های مسی یا میناکاری روی مس اصالتا به شهر اصفهان تعلق دارد که مهد این شهر محسوب می شود و در دوران صفویان، به رشد و رونق بی نظیری دست پیدا کرد. اکثر طرح و نقش های اصیلی که امروزه استفاده می شود باقیمانده از آن دوران می باشند. در ادامه به طور مفصل به این موضوع پرداخته ایم.
تماس با واحد فروش: 09019277512
میناکاری اصفهان
میناکاری برای کدام شهر است یا اینکه اصالت این هنر صنایع دستی بسیار زیبا به کدام شهر تعلق دارد؟ از جمله سؤالاتی است که برای پاسخ دادن به آن باید در تاریخچه این هنر کندوکاو کنیم تا ببینیم در کدام شهر ایران هنر میناکاری تشکیل شد و رواج پیدا کرد؟در دوره های هخامنشی و ساسانی نمونه هایی از این هنر بسیار زیبا به چشم می خورند مثل بازوبندهای طلایی مزین به این هر یا کاسه برنزی که اکنون در موزه هنر لس آنجلس نگهداری می شود. بشقاب های ساسانی که در ارمنستان پیدا شدند و غیره. اما اطلاعات خاصی در دست نیست که دقیقا از کدام شهر شروع شد یا این هنر در کدام شهر متمرکز بود.
خرید میناکاری
دوره سلجوقیان که این هنر به اوج خود می رسد و حتی به کشورهای همسایه هم ارسال می شود، خبری از نام یک شهر مشخص نیست. دوره ای که استاد حسن الکاشانی شهره عام و خاص بوده است. در دوره بعدی یعنی تیموریان، نقش و نگارها فرم شرقی پیدا کردند. اما به نظر می رسد دوره صفویه پاسخ سؤال ما باشد. در دوران صفویان به علت علاقه و حمایت بی دریغ پادشاهان از هنرهای مختلف مخصوصا صنایع دستی، میناکاری رواج پیدا کرد، دوره ای که پایتخت ایران، شهر اصفهان بود. به همین دلیل همه هنرمندان متفق القول هستند که اصالت هنر مینای آتش و خاک، با قدمت نزدیک به 5000 سال، به شهر اصفهان باز می گردد.
میناکاری روی مس
پس از دوره قاجار که متأسفانه دوران رکود این هنر به شمار می رود، شکرالله صنیع زاده با تأسیس کارگاه های مختلف و آموزش اساتید مختلف این هنر را احیا کرد و در کنار آن اساتید دیگری به نام های غلامحسین فیض اللهی، مهدی غفاریان، محمد علی فرشید، حسین هنردوست، ابراهیم زرقونی، حسین و مرتضی اسماعیلی و برادران نعمت اللهی رشد کردند. دوران اوج هنر میناکاری در کدام شهر اتفاق افتاد؟همانطور که گفته شد، اوج و رونق بی نظیر هنر میناکاری با طرح و نقش هایی مثل اسلیمی، ختایی، مرغ و گل، نیمه ختایی، ابنیه و غیره در دوران صفویان و شهر اصفهان بود که اکنون مرغوب ترین و با کیفیت ترین نوع آن به دست استاد مرتضی اسماعیلی تولید می شوند که از هر نظر ارزش هنری و مادی بسیار زیادی دارند.
اساتید میناکاری
با توجه به اینکه اصفهان مهد هنر میناکاری نام دارد و مرغوب ترین و بهترین ظروف ساخته شده در این هنر در شهر اصفهان و به دست اساتید زبردستی همچون استاد اسماعیلی تولید می شوند، سنگ محک تولیدات سایر کارگاه های تولیدی در شهرهای دیگر می باشد که هر چقدر به کیفیت و مرغوبیت مدل اصفهانی نزدیکتر باشد، ارزش هنری و مادی آن نیز بیشتر خواهد بود.فروشگاه صنایع دستی اصفهان نیز در طی این سال ها توانسته قدم های بزرگی در جهت پیشرفت و اعتلای هنر میناکاری بردارد که از جمله آنها می توان به تأسیس کارگاه های خصوصی زیر نظر اساتید مجرب و حرفه ای و اشتغالزایی در این زمینه نام برد که به نوعی حمایت از این هنر صنایع دستی و رواج فرهنگ تولید ظروف میناکاری شده مرغوب و اصیل نیز می باشد.شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت و سپس بخش فروشگاه، انواع ظروف میناکاری شده را در طرح و شکل های متنوع مشاهده کنید که تماما توسط بهترین اساتید اصفهان تولید شده اند و مرغوبیت میناکاری و ورقه مسی آنها تأیید شده هستند.میناکاری روی مس اصالتا به شهر اصفهان تعلق دارد.