صنایع دستی میناکاری تهران و لیست قیمت خرید

خرید صنایع دستی در تهران از بهترین ظروف دست ساز اصفهان شامل میناکاری،قلمزنی،خاتم کاری،ملیله کاری،تشعیر،الماس تراش و ...


اپلیکیشن صنایع دستی

اپلیکیشن صنایع دستی

میناکاری روی سفال اصفهان و همدان با آموزش مینا کاری

  • نویسنده : امید حسینی

میناکاری روی سفال یکی از هنرهای اصیل ایرانی است. با ترکیب هنر سفالگری به همراه هنر میناکاری می توان ظروف بسیار زیبایی ساخت که هم جنبه تزئینی و هم جنبه کاربردی دارد. طرح های استفاده شده در ظروف میناکاری سفالی با سادگی و زیبایی خود چشم هر بیننده ایی را به سمت خود خیره می کند. میناکاری بشقاب سفالی با میناکاری بشقاب های مسی کمی متفاوت است. میناکاری روی مس اصفهان بسیار شناخته شده و علاقه مندان فراوانی دارد. قطب میناکاری بر روی سفال شهر لالِجینْ (لاله‌جینْ) استان همدان است. بسیاری از هنرآموزان میناکاری در کشور بدنبال آموزش میناکاری روی سفال بصورت حرفه ایی هستند. البته امروزه در شهرهایی چون اصفهان , این هنر بصورت حرفه ایی و تجاری دنبال می شود. مشتریان زیادی برای ظروف میناکاری سفال در تهران وجود دارد که هم از اصفهان و هم از همدان سفارشات خود را تهیه می نمایند.

تماس با واحد فروش: 09019277512

 

میناکاری روی سفال، جلوه‌ای از هنر اصفهان

میناکاری روی سفال Minakari Earthenware از هنرهای اصیل اصفهان محسوب می‌شود. از ترکیب سه عنصر اصلی طبیعت یعنی آب، آتش و خاک با یکدیگر، محصولی شگرف و زیبا به وجود می‌آورد. معمولاً طرح‌های میناکاری از الگوهای اسلیمی الهام گرفته‌شده است. زادگاه این هنر اصیل، شهر لالجین همدان است. میناکاری سفالی بیشتر برای تزیین امکان مذهبی نظیر مسجد استفاده می‌شود. هنرمندان ساکن اصفهان در این هنر دستی بر آتش دارند. ظروف ساخته شده سفالی از دیر باز تا کنون مورد استفاده مردم قرار داشته زیبایی این محصولات نیز از اهیمت بالایی برخوردار بوده است.

گلدان و بشقاب میناکاری روی سفال

گلدان میناکاری روی سفال ارتفاع 22 سانتی

گلدان میناکاری روی سفال

تابلو بشقاب میناکاری روی سفال قطر 25 سانتی

تابلو بشقاب میناکاری روی سفال

کاسه و بشقاب سفالی میناکاری

کاسه و بشقاب سفالی میناکاری

بشقاب سفالی میناکاری قطر 20 سانتی

بشقاب سفالی میناکاری

میناکاری روی سفال چیست ؟

نخستین سوالی که برای شما پیش خواهد آمد این است : میناکاری سفال چیست ؟ میناکاری روی سفال درواقع نوعی تکنولوژی است که قدمتی دیرینه دارد. میناکاری به‌طور عمده بر روی زیورآلات و اشیای تزیینی به کار می‌رود. جذابیت این هنر به‌قدری است که زنان خانه‌دار به‌عنوان منبع درآمد از آن استفاده می‌کنند. درواقع این هنر جزء صنایع‌دستی و سوغاتی شهرهایی مانند همدان و اصفهان است. مهد این هنر زیبا شهر اصفهان است. میناکاری را بیشتر می‌توان بر روی ظروف مسی انجام داد. نقوش با رنگ میناکاری روی سفال نقطه کوبی شده و جلوه بهتری روی این ظروف دارد. این هنر انواع مختلف و متنوعی دارد. از آن جمله می‌توان به میناکاری روی مس، طلا، و سفال اشاره کرد. رنگ آبی معرف میناکاری روی سفال و دیگر ظروف است. رنگ آبی به مخاطب نوعی آرامش را منتقل می‌کند.

اپلیکیشن صنایع دستی

کاسه و بشقاب میناکاری روی سفال

همیشه ترکیب دو هنر عالی، موجب خلق چیزی نو می‌شود. میناکاری سفالی هم حاصل ادغام دو هنر سفال‌گری و میناکاری است. شما برای انجام دادن این هنر باید به میناکاری و نقاشی تسلط کامل داشته باشید. نمونه‌های بسیار زیبایی از انواع میناکاری را می‌توانید در موزه لورر پاریس مشاهده کنید. سفال را معمولاً از شن، ماسه و آهک می‌سازند. فرآیند این نوع از میناکاری بسیار طولانی است و دارای چهار مرحله است. این چهار مرحله شامل، ساختن سفال، تهیه الگو، قلم‌زنی، لعاب زنی می‌باشند.

این هنر در اصفهان ته‌مایه مذهبی دارد. درواقع این کاری بسیار ارزشمند به شمار می‌آید. اصفهان در زمان صفویان مرکز کارگاه‌های مربوط به این فعالیت بود. میناکاری هنری همراه علم شیمی است. این محصول در طی فرآیندهای شیمیایی خلق می‌شود. در زمان‌های مختلف بر روی سفال‌ها طرح‌هایی از دغدغه اجتماع آن دوران نقاشی می‌شد. البته شما در اکثر ظروف تصاویری از طبیعت، گلو حیوانات اساطیری می‌بینید. شما از میناکاری روی سفال می‌توانید جهت زیباسازی محیط زندگی خود بهره ببرید. آموزش میناکاری روی سفال از طریق اینترنت بصورت آنلاین و یا کارگاه ها بصورت فیزیکی برای علاقه مندان قرار داده شده است. ظروف میناکاری سفالی سادگی و زیبایی منحصر بفردی دارد.

مراحل میناکاری روی سفال

مراحل میناکاری روی سفال 4 مرحله است. باید استعداد و دانش زیادی جهت تهیه آن داشته باشید. در ابتدا تهیه ابزار و مواد مناسب بسیار مهم است. برای شروع، سفال خام، لعاب و سیاه‌قلم میناکاری لازم است. بسته به اینکه طرحتان روی چه مقیاسی می‌خواهید پیاده کنید. ظرفی را انتخاب می‌کنید. توجه داشته باشید هرچه ظرف بزرگتر به نتیجه رسیدن زمان‌برتر خواهد بود. لذا ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از ظرف‌هایی با قطر کم و کوچک استفاده نمایید.

قاب بشقاب میناکاری روی سفال قطر 20 سانتی

قاب بشقاب میناکاری روی سفال

بشقاب میناکاری روی سفال قطر 16 سانتی متر

بشقاب میناکاری روی سفال

بشقاب سفالی میناکاری قطر 16 سانت با جعبه مخمل

بشقاب سفالی میناکاری

سرویس تنگ و جام سفالی میناکاری شده

سرویس تنگ و جام سفالی میناکاری شده

پیج صنایع دستی ایرانی در شبکه های اجتماعی

سمباده جزو اصلی‌ترین ابزارهای این نوع از میناکاری به شمار می‌رود. روی طرف موردنظر را به‌خوبی سمباده می‌کشیم تا همه‌جا آن صاف و یکدست شود. حالا ظرف ما برای انداختن الگو بر روی آن آماده است. به این منظور در اول کار نقطه مرکزی بشقاب را مشخص می‌کنیم. سپس ظرف را به قسمت‌های مساوی تقسیم‌بندی می‌نماییم. رعایت فاصله مساوی بسیار مهم است. اگر فاصله‌ها ناهمگون باشد طرح ما به‌درستی بر روی بشقاب منتقل نمی‌شود میناکاری سفالی هنری بی‌بدیل است.

مرحله سوم این هنر شامل طرح‌های موردنظر خود به‌وسیله جوهر مخصوص میناکاری روی بشقاب می‌کشیم. اگر از وسیله‌ای به‌غیراز این استفاده کنید، نقوش حک‌شده به‌راحتی پاک می‌شوند. در گام بعدی برای تکمیل فرآیند تولید محصول، سیاه‌قلم را انجام می‌دهیم. در حقیقت سیاه‌قلم ترکیبی از گرافیت و چسب است که خودتان هم می‌توانید نسبت به تهیه آن اقدام کنید. سیاه‌قلم مهم‌ترین و درعین‌حال ساده‌ترین گام میناکاری روی سفال است. سعی کنید هنگام کشیدن طرح، دستتان نلرزد، زیرا طرح روی ظرفتان صورت زیبایی پیدا نمی‌کند. میناکاری سفال گلدان , بشقاب , قندان و ظروف کاربردی زیادی را شامل می گردد. که بسیاری از آنها مورد استفاده روزمره ما قرار می گیرد.

بشقاب میناکاری بر روی سفال

در مرحله آخر میناکاری روی سفال از لعاب استفاده می‌شود. در حقیقت گام لعاب‌کاری، تعیین رنگ ظرف موردنظر ما است. اینکه شما از چه ترکیب رنگی استفاده می‌کنند در نمای ظاهری نهایی آن تأثیر بسزایی دارد. انجام این هنر و مرحله نیاز به تبحر کافی دار در ادامه مایع لعاب را در قیف‌های مخصوص ریخته شده و در درون خطوط نقش‌های حک‌شده فرو می‌رود. لعاب‌کاری در طی چند نوبت انجام می‌شود. در انجام این هنر رنگ‌آمیزی دور بشقاب مهم است. معمولاً از رنگ‌های سبز، آبی فیروزه‌ای، قرمز، سفید در لعاب‌کاری ظروف سفالی استفاده می‌شود. بعد از تمامی این مراحل حالا بشقاب یا ظرف آماده رفتن به داخل کوره است. میناکاری قدمتی 50000 ساله دارد. شما می‌توانید انجام مرحله‌به‌مرحله این هنر را در شهر اصفهان ببینید. این شهر دارای زبردست‌ترین اساتید این حوزه است.

سرویس چای خوری سفالی میناکاری

سرویس چای خوری سفالی میناکاری

بشقاب میناکاری روی سفال ۲۵ سانتی با جعبه مخمل

بشقاب میناکاری روی سفال با جعبه مخمل

پارچ و جام سفالی میناکاری

پارچ و لیوان سفالی میناکاری

بشقاب سفال میناکاری قطر 25 سانتی متر

بشقاب سفال میناکاری قطر ۲۵ سانتی متر

قندان میناکاری روی سفال

میناکاری سفال اصفهان

ظروفی که با میناکاری روی سفال تهیه می‌شوند، بسیار ظریف و شکننده هستند. لذا در نگهداری آن‌ها باید دقت لازم صورت پذیرد. طرح‌های روی این وسایل ممکن است به‌راحتی پاک شوند. بهتر است برای تمیز کردن آن‌ها از اسفنج نم‌دار استفاده کنید. این وسایل را هرگز در معرض گرما قرار ندهید. گرما باعث ایجاد ترک بر دور ظرف سفالی می‌شود. امروز با پیشرفت ارتباطات شما به‌راحتی می‌توانید این هنر را بیاموزید. یادتان باشد میناکاری روی سفال یک هنر باستانی و دستی است که معرف قدمت و تاریخ یک کشور است. پس بهتر است در حفظ آن بکوشیم.

اگر می‌خواهید ظروف این نوع از میناکاری را تهیه کنید، باید به نکات زیادی توجه کنید. فاکتورهایی مانند وزن ظرف بسیار مهم است. اگر وزن ظرف کم باشد درگذر زمان تغییر شکل می‌دهد. درواقع زیبایی گذشته خود را از دست می‌دهد. یادتان باشد تمام سطح این اثر هنری اصیل اصفهانی باید صاف و یکدست باشد. وجود رگه و ترک نشان‌دهنده لعاب‌کاری ضعیف محصول است. اگر علاقه به هنرهای دستی ایرانی داشته باشید ممکن است از خود سوال کنید که چگونه مینا کاری روی ظروف سفالی انجام دهیم؟ که ایرادی در کارمان وجود نداشته باشد و محصولات استادانه ایی را به بازار ارائه دهیم. این کار به آموزش و کمی تمرین نیاز دارد. پس از آن شما نیز براحتی می توانید بر روی ظروف سفالی میناکاری کنید.

میناکاری سفالی

هر هنر اصیلی دارای هویت و شناسنامه است. ازآنجایی‌که میناکاری روی سفال محصول ارزان‌قیمتی نیست، لذا بهتر است نوع اصیل آن را بخرید. در نوع اصیل، نام اثر، سازنده و دیگر موارد لازم ذکرشده است. به این صورت اگر بعداً قصد فروش داشتید، راحت‌تر می‌توانید نسبت به این امر اقدام نمایید. نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که این هنر اصیل توسط هنرمندان اصفهان و همدان درست‌شده است.

شکلات خوری میناکاری روی سفال

شکلات خوری میناکاری روی سفال

بشقاب میناکاری سفالی قطر 20 سانت با جعبه مخمل

بشقاب میناکاری سفالی جعبه دار

بشقاب سفالی میناکاری اصفهان قطر 30 سانتی

بشقاب سفالی میناکاری اصفهان

تابلو بشقاب میناکاری سفالی قطر 16 سانتی

تابلو بشقاب میناکاری سفالی

قیمت این نوع از میناکاری متغیر است. ملاک تعیین آن ظرافت و نوع طرح به‌کاربرده شده در ظروف می‌باشد. تنوع رنگ مورداستفاده در تهیه یک محصول از دیگر ملاک‌های مهم به شمار می‌رود. هرگز برای زدودن ناپاکی از روی وسایل میناکاری از اشیای زبر و تیز استفاده نکنید. آب گرم بهترین گزینه برای شستشوی ظروف میناکاری سفالی است.

میناکاری سفال در همدان

میناکاری روی سفال هنری بسیار پرطرفدار است. بسیاری از افراد از آن به‌عنوان منبعی برای درآمد استفاده می‌کنند. نقوش و طرح‌های وسایل از قبل تهیه می‌شود و اغلب به‌صورت شابلون درمی‌آید. الگوهای میناکاری انواع متنوعی دارند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به الگوهای کاغذی، چوبی و پلاستیکی اشاره کرد. برای اینکه طرح موردنظر شما به‌درستی بر روی سفال منتقل شود. تمام ابعاد آن باید با سطح کار مماس باشد. الگو را روی کار گذاشته و با قلم مخصوص خطوط را بر روی آن رسم می‌کنیم. الگوهای میناکاری به‌راحتی در بازارهای بزرگ برای عموم در دسترس و قابل تهیه است. رنگ‌آمیزی بعد از طراحی هم باید به‌درستی انجام شود. رنگ مورداستفاده در این هنر طیف مینایی است. شما جهت خرید انواع طرح‌های این نوع از میناکاری به سایت ما مراجعه نمایید.

کاسه میناکاری سفالی

تاریخچه میناکاری روی سفال

طبق گزارش‌های موجود میناکاری روی سفال در ایران به وجود آمده و سپس مانند بسیاری از چیزهای دیگر به نقاط مختلف دنیا منتقل‌شده است. کشورهایی مانند چین و هند هم‌سال‌ها تلاش کردند تا ظروفی مانند کارهای اصفهان تولید کنند. ولی فرق از زمین تا آسمان است. درگذشته سفال را بیشتر به‌عنوان گلدان، ظرف و قاب استفاده می‌کردند. تنها مبنا است که حالت اکسید ندارد. به این معنا که می‌توان نقوش با تمام جزئیات بر روی کار پیاده کرد. نمونه‌های بسیار اعلای میناکاری روی سفال را می‌توان در آثار باستانی مشاهده کرد.

قندان سه پایه میناکاری سفالی

به‌عنوان‌ مثال در زمان هخامنشیان کاسه سفالی کم‌نظیری تولیدشده که اکنون از آن در موزه لس‌آنجلس آمریکا نگهداری می‌شود. اوج این هنر را می‌توان در زمان سلجوقیان دید. در این زمان اسم طراح و استادکار با خط میخی بر روی کار حک می‌شد. از بزرگان هنر میناکاری سفالی می‌توان از آقایان غفاریان، هنردوست و نعمت اللهی یادکرد. آن‌ها نقش بسزایی در حفظ این صنعت دستی ارزنده داشتند. میناکاری در دوران پهلوی به دست فراموشی سپرده شد. جالب این است که نقوش هم در طی دوران مختلف دستخوش تغییر شده است. به‌عنوان‌مثال در دوران تیموریان بیشتر لباس درباریان و شاه روی سفال به چشم می‌خورد. در دوران صفویان طرح‌ها بیشتر حول، شکار، اسب‌سواری، مجالس بزم و شادی و دربار بود.

نمونه کارهای دوران ساسانیان را می‌توانید در موزه‌های لندن و بوستون ببینید. در دوران قاجار به‌وفور رنگ قرمز در رنگ‌آمیزی محصولات این هنر چشم می‌خورد. در زمان قاجار اما میناکاری بیشتر روی اشیایی نظیر قلیان و کوزه انجام می‌شد. نمادهایی از فرهنگ عربی به‌خصوص در دوران سلجوقیان بر روی ظروف دیده می‌شود. در دوران قاجار میناکاری روی سفال مختص طبقه اشراف بود. آن‌ها از این هنر بیشتر روی اشیایی مانند کمربند، گردنبند و وسایل مطبخ استفاده می‌شد. البته با توجه به تاریخچه این هنر و پیش زمینه فرهنگی هنری شهر اصفهان , میناکاری سفال اصفهان از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است.

در میناکاری روی سفال” فرد” از اهمیت بالایی برخوردار است. در حقیقت حکم نکته کلیدی مرحله آخر تولید این اثر هنری را دارد. زمانی که ظرف سفالی آماده ورود به کوره است، باید به مقدار لازم بر تمام سطح کار فرد پاشیده شود. فرد در میناکاری به مفهوم دانه‌های شیشه‌ای است. هدف استفاده از این ذرات، صاف و صیقلی کردن سطح سفال است. ضمناً این ذرات به کار خاصیت ضد آب بودن را هم اضافه می‌کنند. درنتیجه کیفیت خروجی میناکاری روی سفال از کوره به نسبت قابل‌توجهی بالا می‌رود.

بشقاب میناکاری سفالی چهار گوش

بشقاب میناکاری سفالی چهار گوش

لیوان میناکاری سفالی دسته دار

لیوان میناکاری سفالی دسته دار

کوزه سفالی میناکاری شده

کوزه سفالی میناکاری شده

قاب بشقاب میناکاری سفالی قطر 12 سانتی

قاب بشقاب میناکاری سفالی

چگونه یک هنر اصیل اصفهان خوب بخریم؟

زیبایی میناکاری روی سفال به‌قدری است که هرکس آن را می‌بینید یا دوست دارد آن را تهیه کند و یا به‌صورت امتحانی آن را در خانه بسازد. سفالشی بسیار قدیمی در کشورمان محسوب می‌شود. سفال به معنای گل شکل نگرفته بدون تزئین می‌گویند. درگذشته کاربرد بسیار داشته است. از سفال بیشتر کوزه، گلدان و دیزی می‌سازند. ظروف سفالی برای غذا خوردن و نگهداری مواد خوراکی انتخاب خوبی هستند. این ظروف هوا را داخل خود راه نمی‌دهند و درنتیجه عرق نمی‌کنند. درواقع خنک هستند. به‌عبارت‌دیگر هوا در آن‌ها جریان دارد. حال اگر همین سفال ساده به میناکاری مزین شود، چقدر جلوه متفاوت و دیدنی را پیدا می‌کند.. محصولات میناکاری سفالی به دو صورت ماشینی و دستی تولید می‌شوند. این‌یک هنر اصیل اصفهان است.

میناکاری روی سفال اصفهان

در مدل صنعتی میناکاری روی سفال به‌وسیله قالب‌ریزی انجام می‌شوند. به شیوه سنتی هم همان‌طوری است که همه می‌دانید. مدل صنعتی این هنر بیشتر در شهرهای بزرگ دیده می‌شود. قیمت نوع صنعتی این هنر از دستی آن کمتر است. اما این روش یک حسن دارد و آن اینکه از مقاومت و دوام بالاتری نسبت به نوع سنتی برخوردار است. به خاطر همین استحکام امکان طراحی نقوش و الگوهای متفاوت و پیچیده بر روی آن به‌راحتی فراهم است. در نوع دست‌ساز این محصول شما شاهد رگه‌ها و گاهی ناصافی در سطح کارخواهید بود که البته چون یک وسیله هنری است، به زیبایی بصری آن می‌افزاید.

نکته جالب اینکه شما ظروف میناکاری سفالی صنعتی را می‌توانید بدون نگرانی در معرض حرارت قرار دهید. به طبع هیچ‌چیز به ارزش مدل طبیعی آن نیست. امروزه برای تولید این هنر بیشتر از طرح‌ها و الگوهای گل و مرغ استفاده می‌شود. در هنگام خرید این هنر از محکم بودن اعضایی که به آن وصل هستند، اطمینان حاصل کنید. نوع و میزان لعاب فاکتور مهمی در سنجش مرغوبیت این نوع اجناس است. نوع سایه‌ای که بر روی اثر می‌خورد از نمادهای مهم به‌حساب می‌آید. در اصطلاح میناکاری به سایه فرد می‌گویند. فرد زدن به دو روش غرق آبی و پمپی انجام می‌شود. در فرد زدن بیشتر از رنگ‌های سبز و آبی آسمانی استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد که کار تمام شدن اما گذاشتن این ظروف در داخل کوره خود نیازمند مهارت خاصی است. زیرا اگر کمی نامرتب باشد، خروجی صاف و صیقلی نخواهیم داشت.

ساعت میناکاری روی سفال

گلدان فانتزی سفالی میناکاری

گلدان فانتزی سفالی میناکاری

قندان سفالی میناکاری طرح پرنده

قندان سفالی میناکاری طرح پرنده

شکلات خوری سفالی میناکاری

شکلات خوری سفالی میناکاری

دیس سفالی میناکاری طرح انار

دیس سفالی میناکاری طرح انار

درمجموع می‌توان گفت که میناکاری روی سفال هنری منحصربه‌فرد در ایران محسوب می‌شود. خاستگاه این صنعت دستی ارزنده، شهرهای اصفهان و همدان است. در اصفهان استادان زبردستی به تولید این محصولات اشتغال دارند. مراحل ساخت ظروف میناکاری بسیار طولانی و البته نیازمند مهارت و دقت فراوان است. در کل این محصول در طی چهار مرحله آماده می‌شود. که برخی از آن‌ها مهم هستند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به مراحل لعاب‌کاری، رنگ‌آمیزی و فرد اشاره کرد. اگر هرکدام از این گام‌ها درست صورت نگیرد، محصول نهایی، چیز مرغوبی نخواهد بود.

گلدان سفالی میناکاری

آثار مرغوب این هنر را می‌توانید در موزه‌های معتبر و مشهور دنیا مانند موزه لورر فرانسه و لس‌آنجلس مشاهده کنید. قدمت این هنر چیزی حدود 500 هزار سال است. در دوران مختلف نقوش و طرح‌های مختلفی بر روی این اثر زده می‌شد. به‌عنوان‌مثال در زمان تیموریان بیشتر طرح درباریان مرسوم بود. اگر قصد تهیه میناکاری روی سفال رادارید به رنگ، شکل و لعاب آن دقت کنید. شما می‌توانید طرح موردنظر خود را با مراجعه به سایت ما انتخاب کنید و سپس نسبت به خرید آنلاین آن اقدام نمایید. در کل وجود یک اثر هنری در خانه یا محل کار آن‌هم نوع دست‌ساز خالی از لطف نیست و روحی تازه به زندگی شما می‌بخشد.

گام به گام با آموزش میناکاری سفالی

با رشد کسب و کارها و کارگاه های خانگی، تولید آثار هنری و صنایع دستی یک منبع درآمدزا برای افراد به ویژه خانم های خانه دار محسوب می شود. هنر میناکاری بر روی سفال در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است تا جایی که برخی از افراد توانسته اند با یک سرمایه بسیار مختصر، کارگاه تولیدی خود را راه‌ اندازی کنند و از این هنر، کسب درآمد نمایند. علاوه بر افرادی که به کسب درآمد از هنر میناکاری روی سفال فکر می کنند، بسیاری از مخاطبان نیز تمایل دارند این هنر را به عنوان یک مهارت فردی بیاموزد. بنابراین لازم است مسئله آموزش میناکاری روی سفال با دیدگاه حرفه ای و کاملاً متمایز از سایر صنایع دستی بررسی شود.

آموزش میناکاری روی سفال

برای ورود به مبحث آموزش میناکاری روی سفال لازم است ابتدا به هنرجویان با لوازم و وسایل میناکاری آشنا شوند و سپس بیاموزند چگونه از اولین مرحله تا آخرین مرحله باید عمل کنند تا اثر هنری آنها قابل ارائه به بازار یا مخاطبان محلی باشد. به این ترتیب تصمیم گرفته ایم آموزش میناکاری روی سفال را به سادگی و با کلامی صمیمانه در این مطلب معرفی کنیم؛ به طوری که برای افراد مبتدی که به تازگی وارد این کار شده اند نیز قابل درک و فهم باشد.

مراحل مختلف آموزش میناکاری روی سفال

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله اول

برای اینکه آثار هنری میناکاری روی سفال را به زیبایی خلق کنید باید در مرحله اول، لوازم و وسایل مورد نیاز برای این هنر را تهیه کنید. خرید رنگ های میناکاری، خرید لعاب میناکاری، تهیه شابلون با طرح های متنوع و از همه مهمتر، خرید ظروف سفالی خام در این مرحله، قبل از ورود به آموزش میناکاری روی سفال الزامی است. برای خرید لوازم و وسایل نیز می توانید با کارشناسان فروش در این مجموعه تماس حاصل کنید.

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله دوم

برای این که بتوانید یک اثر میناکاری بر روی ظروف سفالی خلق کنید لازم است یک ظرف را به دلخواه انتخاب کنید. پس از اینکه ظرف مورد نظر خود را انتخاب کردید باید با استفاده از سمباده، تمام قسمت های ظرف، بخصوص سطوحی که می خواهید رنگ آمیزی کنید را به دقت صاف کنید. هیچ گونه پستی و بلندی یا ناهمواری نباید بر روی سطوح ظروف سفالی وجود داشته باشد.

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله سوم

پس از اینکه ظرف مورد نظر خود را صاف و یکدست کردید، لازم است بستر آن را برای اجرای طرح دلخواه خود آماده کنید. برای اینکه طرح های شما در نهایت، زیباتر شوند حتماً باید مسئله تقارن طرح ها را در نظر داشته باشید. هر ظرف سفالی را که انتخاب می کنید باید از نظر تقارن بررسی کرده و سپس با مداد، خطوط صاف را بر روی آن رسم کنید. این خطوط در حقیقت، مسیر طرح های اصلی میناکاری روی سفال را به شما نمایش می دهند. بر روی این خطوط مشخص شده باید شابلون میناکاری را قرار دهید. میناکاری بر روی گلدان ها، میوه خوری یا سطوحی که به صورت منحنی هستند اندکی سخت تر است اما با دقت و ظرافت می توانید از عهده کار بر آیید.

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله چهارم

در مرحله چهارم بر روی خطوطی که قبلاً رسم کردید باید شابلون میناکاری را قرار داده و با استفاده از جوهر پودری یا جوهر مخصوص میناکاری، آن نقش را بر روی سفال، منعکس کنید. اگر نقش های شما ریز هستند دقت و حوصله بیشتری به خرج دهید.

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله پنجم

پس از آن که طرح های خود را با استفاده از شابلون بر روی ظروف منتقل کردید، نوبت به سیاه قلم می‌رسد. لازم است با ابزار سیاه قلم که تهیه کرده‌اید مرز نقش‌ها را پررنگ کنید. سیاه قلم در حقیقت مخلوطی از چند ماده نظیر چسب و گرافیت است که موجب ثبات رنگ میناکاری و لعاب میناکاری هنگام حرارت دیدن در داخل کوره می شود. برای اینکه سیاه قلم را بر روی ظروف سفالی بکشید از پمپ مخصوص میناکاری استفاده کنید.
در هر یک از نقش ها، میزان فشار پمپ، غلیظ یا رقیق بودن محلول را مشخص می کند. هرچه تسلط بیشتری هنگام کشیدن نقش ها داشته باشید، طرح نهایی شما زیباتر خواهد شد.

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله ششم

در مرحله ششم و پس از انجام سیاه قلم، لازم است ظرف خود را لعاب کاری کنید. پس از اینکه لعاب مخصوص مینا را در داخل پمپ ریختید با سر سوزن آن را در محل های مورد نظر قرار دهید. دقت داشته باشید که لعاب ‌های شما نباید زیاد رقیق یا زیاد غلیظ باشد. هرچه نقش هایی که کشیده اید ظریف تر باشند، هنگام لعاب کاری باید دقت و حوصله بیشتری به خرج دهید. سپس فرصت بدهید تا لعاب ها خشک شوند.
برای هر قسمت می توانید طبق سلیقه خود از رنگ های مختلف استفاده کنید.

آموزش میناکاری روی سفال – مرحله هفتم

آخرین مرحله میناکاری روی سفال، حرارت دیدن در داخل کوره است. برای ثبات لعاب و رنگ بر روی ظروف سفالی باید آن را در معرض دانه های ریز شیشه که در این هنر به نام فِرِد شناخته می شود قرار دهید. سپس ظرف مورد نظر را داخل کوره میناکاری قرار داده به اصطلاح، پخته شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هنر مینا‌کاری، ثبت سفارش عمده، خرید آثار هنر میناکاری روی سفال و یا هرگونه اطلاعات در زمینه آموزش میناکاری روی سفال و ظروف خام می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل کنید.

MinaKari (Enameled) on Pottery

If you want to have a nice selection of two different arts at the same time, you can consider MinaKari (enameled) art mixed with pottery to make a lot of different dishes. BazareMina online Market offers a variety of artworks to all people who live in different cities and are interested to have a great piece of art in their decorations at home or office.

MinaKari (Enameled) on Pottery

One of the traditional arts of Isfahan is called MinaKari (enameled) on pottery. Beautiful dishes can be made by combining two arts of MinaKari (enameled) and pottery. These products can be considered as nice ornamental and practical ones with simple designs to attract a lot of art lovers. The type of MinaKari used on these dishes is different from that on copper ones. MinaKari (enameled) art of Isfahan is famous all over the world. MinaKari (enameled) on pottery is originated from Lalejin, a city in Hamedan. A lot of people are interested to learn to this art as a hobby or as their professional career. Different customers visit BazareMina online Market and order their favorite products with the highest quality and the most reasonable price.

میناکاری روی سفال

Nice Design of MinaKari (Enameled) on Pottery

When three elements of nature; water, fire and soil; are mixed with each other, the great handicraft of MinaKari (enameled) on pottery is produced. Designs of this art are taken from arabesque designs to decorate religious places such as mosques, and it is from Lalejin, a city in Hamedan. Different people from other cities of Iran follow this art as a professional career and this handicraft is popular among national and international art lovers.

Description of MinaKari (Enameled) on Pottery

The art of MinaKari (enameled) on pottery is a handicraft and souvenir of Isfahan and Hamedan. Housewives consider this art as a home job and spend time making beautiful dishes with magnificent designs and colors. These dishes are really delicate and you should take care of them well. You need to buy original products made of this art from BazareMina online Market and be sure of their originality and quality.

 

49

  • نمایش : ۹۸۱
  • ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    تجدید کد امنیتی
    خرید صنایع دستی در تهران از فروشگاه اینترنتی بصورت آنلاین با ارزان ترین قیمت انجام می گردد. محصولاتی شامل میناکاری،خاتم کاری،فیروزه کوبی،قلمزنی،تشعیر،مس و پرداز و ...
    کانال ایتا

    پک هدیه اداری

    خرید میناکاری

    خاتم کاری اصفهان

    تندیس های میناکاری

    فیروزه کوبی اصفهان

    ملیله کاری اصفهان

    میناکاری استاد اسماعیلی