- نویسنده : امید حسینی
هدیه تبلیغاتی روز پرستار باید در شان این قشر دلسوز جامعه در نظر گرفته شود. برای تهیه هدایای تبلیغاتی روز پرستار می توانید نگاهی به محصولات هنری و صنایع دستی نفیس اصفهان بیاندازید. البته بهترین هدیه تبلیغاتی promotion gifts باید احترام مردم و مسئولین به آنها باشد. قدر شناسی از پرستاران نشان از بلوغ جامعه دارد. هدیه روز پرستار بهانه ایی برای زنده نگه داشتن زحمات بی شائبه ایشان است و هیچ هدیه ایی از نظر مادی نمی تواند زحمات شبانه روزی آنها در طول سال را جبران نماید. شاید بهترین هدیه برای پرستار را بتوان از محصولات صنایع دستی ایرانی Persian Handicrafts در نظر گرفت چرا که این محصولات هنری توسط دستان هنرمندان با ذوق ایرانی با عشق و علاقه به فرهنگ کشور طراحی و ساخته می شود. هدیه به پرستاران فرهنگ بسیار خوبیست که در سال های اخیر بیشتر رواج پیدا کرده. روز پنجم از ماه جمادی الاول، روز میلاد با سعادت دُرّ درخشان عاطفه و مهربانی، پرستار زخم های خونین کربلا، بانوی قهرمان واقعه کربلا، پرچم دار نهضت بعد از امام حسین (ع)، حضرت زینب کبری (س) است. علت نامگذاری این روز به عنوان روز پرستار، این است که حضرت زینب (س) پرستاری امام سجاد (ع) و مصیبت زدگان و بیماران را بر عهده داشتند. ایشان ضمن نگهداری و تبلیغ نهضت حسینی، هرلحظه به پرستاری بیمار کربلا نیز مشغول بودند. با وجود تمام ناملایمات و سختی ها، دِین خود را تا آخرین رمق به مکتب و رهبرش ادا کردند.تماس با واحد فروش: 09019277512
حیف است که از حضرت زینب (س)، تنها به عنوان پرستار بیمار یاد کنیم. چرا که پرستاری از بیمار، با وجود اینکه وظیفه ای سنگین و ارزشمند بود، یکی از کوچک ترین مسئولیت های ایشان محسوب می شد.
پرستاری، وظیفه ای ارزشمند و سنگین است. پرستار متعهد، باید با حوصله و صبر، هر نوع ناملایماتی را برای انجام خدمت خود تحمل کند. هرکسی توانایی چنین کاری را ندارد. با اینحال، مقام حضرت زینب (س) انقد عظیم و والا است که باید ایشان را پرستار نهضت و انقلاب حسینی بنامیم. چرا که این پرستاری، بسیار سرنوشت سازتر از پرستاری از بیمار بود. اگر حضرت زینب (س)، نگهداری از قیام خونین حسین (ع) را برعهده نمی گرفت، خون این شهید، پایمال می شد.
اگر بدنبال هدیه برای پرستاران هستید, صنایع دستی اصفهان گزینه بسیار مناسبی در این زمینه بشمار می رود. این محصولات تحفه ناچیزی برای ارج نهادن به بخشی از زحمات شبانه روزی این بزرگواران است. البته یاد آور می شویم بهترین هدیه روز پرستار باید با احترام و قدرشناسی در طول سال به آنها عطا گردد.
زینب (س) با قیام شجاعانه خویش، در برابر فریب خوردگان و زورگویان زمانش چنان از قیام حسین (ع) دفاع کرد که تا روز رستاخیز هم، چه در مردان و چه در زنان، کسی همانند او وجود نخواهد داشت. این نام مقدس و جاودان، باید برای همیشه با عظمت برده شود. زینب (س) در پس آن مصیبت بزرگ، پرچم ولایت را بر دوش گرفت و در برابر ظلم، ایستاد. او با خطابه های خود، مردم را بیدار کرد. از آنجا حرکت توابین و حرکت های اسلامی دیگر آغاز شدند. تا امروز و فردا نیز آثار این حرکت بزرگ زینبی، آشکار است.
هدایای تبلیغاتی صنایع دستی و میناکاری اصفهان و همچنین هنرهای زیبای دیگر می تواند در قالب هر تندیس و اثری برای شما سفارشی گردد. درج پلاک های اختصاصی از جمله ویژگیهای هنرهای دستی ایرانی برای هدیه می باشد.
به برکت زینب و قیامش، بیرق های عاشورا، همچنان به نشانه روز انتقام مظلوم از ظالم، در تمام دنیا برافراشته می شود. زینب (س) بود که پیام حسین (ع) را به تمام عصرها و نسل ها رساند. نتیجه این که دلیل نامگذاری روز ولادت با سعادت حضرت زینب (س) به روز پرستار، به دو صورت است.
- تجلیل از شخصیت والای حضررت زینب (س) . با برگزاری این مراسم، از این بانوی بزرگ یاد می شود.
- تقویت روحیه زینبی در میان پرستاران و تشکر و تقدیر از زحمات پرستاران در جامعه
پرستار پنج امام
در روز پنجم جمادی الاول، بانویی پا به عرصه وجود گذاشت که آموزگار فداکاری و ایثار بود. ایشان، در سال های گوناگونی از حیات خویش، از پنج امام بزرگوار پرستاری کرده اند. حضرت علی (ع) هنگام ضربت خوردن، امام حسن مجتبی (ع) هنگام مسمومیت، امام حسین (ع) در لحظات غربت و تنهایی، امام سجاد (ع) در رویارویی با تب جان سوز و امام باقر (ع) همراه با کودکان صحرای کربلا.
روز جهانی پرستار
روز جهانی پرستار، هرسال 12 ماه می در تمام جهان برای قدردانی و تشکر از پرستاران گرامی داشته می شود. این روز، زاد روز پرستار انگلیسی، فلورانس نایتینگل است که بنیان گذار پرستاری مدرن بوده. در ایران، روز تولد حضرت زینب (س) به عنوان روز پرستار شناخته می شود.
واژه ای آشنا
پرستار، چه واژه آشنایی! کلمه ای که هر شنونده ای را ناخودآگاه به یاد آرامش پس از طوفان می اندازد. افرادی بی ادعا که به معنی حقیقی کلمه، خالصانه فعالیت می کنند و تمام تلاش خویش را معطوف این می سازند که بیمار، دوران نقاهتش را به آرامی پشت سر بگذارد.
فرشته های زمینی
خسته نباشی! اگرچه می دانم تویی که خستگی را خسته کرده ای. از خودت مایه می گذاری تا مبادا شرمنده خانواده ای شوی که چشم به التیام دردهای کسی دوخته اند. هنگامی که دردمندی سلامتی خویش را باز می یابد، هنگامی که دستی برای شکر بالا می رود، فرشتگان تو را می ستایند.
دعای دردمندان بدرقه راه تو ای سینه سرشار از یقین و ایمان. خدا پشت و پناه تو ای باغبان شاخه های شکسته و گل های پژمرده. حضورت، نشانه ای است زینب گونه، شاید که دردمندی دخیل به دستان تو بسته باشد. پرستار، با رنج و شوق می آموزد تا رنج انسان ها را به شوق و آرامش تبدیل کند.
پرستاران تاریخ اسلام و ایران اسلامی
پرستاری، از همان ابتدای طلوع اسلام، حرفه ای مقدس بوده. تاریخ اسلام از پرستارانی همچون ربیع، ام سلمه، لیلا غفاری، ام سنان و در راس همه اینان، حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س)، نام می برد. کسانی که در کمال اخلاص و با حفظ حریم نجابت و عفاف، به معالجه مجروحان و بیمارداری می پرداخته اند. حضرت زینب (س)، وارث شجاعت و عاطفه فاطمی، چنان در دشت نینوا مقام پرستار را اعتبار بخشید که امروزه، روز پرستار به زادروز باشکوه این بانوی بزرگ، عظمت یافته.
تاریخ انقلاب اسلامی هم شاهد از خود گذشتگی های پرستارانی است که وظیفه امداد رسانی به رزمندگان این میهن اسلامی را برعهده داشته اند.
بعضی از آن بزرگواران هم، شربت شهادت نوشیده و برگ زرینی را در صفحه فعالیت ها و خدمات پرافتخار این قشر خستگی ناپذیر و زحمت کش به جا نهاده اند.
سخنان پیامبر (ص) درباره پرستاری
پرستاری، حرفه ای است ارزشمند و مقدس. به طوری که رسول خدا (ص) پرستار را در روز قیامت، با ابراهیم خلیل هم نشین می داند و می فرماید:
کسی که یک شبانه روز را از بیماری پرستاری کند، خداوند او را با ابراهیم خلیل (ع) محشور خواهد ساخت و او مثل برق، خیره کننده و درخشان، از صراط عبور می کند.
از دیگر سخنان ایشان درباره پرستاری نیز می توان به جمله زیر اشاره کرد:
کسی که برای برآورده کردن نیاز بیماری تلاش کند، چه نیاز او برآورده شود چه نه، مانند روزی که از مادر متولد شده، از گناهان پاک می گردد.
حس نوع دوستی و احسان، تنها در شغل پرستاری خلاصه نمی شود. بانویی که به یاری همسر جانباز خود کمر بسته، مادری که سال ها است بار پرستاری از فرزند معلول خود را به دوش می کشد، نیکوکاری که به یاری سالمندان یا معلولان شتافته، همه مدال پرافتخار پرستاری بر گردن آویخته اند.
مقام معظم رهبری در مورد پرستاری فرموده اند: برای حفظ سلامت یک جامعه، اهمیت پرستاری در رتبه اول قرار دارد. یعنی اگر بهترین جراحان و پزشکان، کار خود را با بیمار به بهترین شکل انجام دهند، ولی از آن بیمار پرستاری نشود، اغلب کار جراح یا پزشک، بی فایده خواهد شد.
ایشان همچنین در سخنی دیگر، کار پرستار را معادل کار پزشک می دانند و می فرمایند: نقش بیمارداری و پرستاری و حفظ و یازگشت سلامت بیمار، نقش اصلی را دارد. معادل نقش یک پزشک ماهر است. بسیاری افراد از این نکته اند. لذا ارزش و وزنی که باید برای پرستاران در نظر گرفته شود، از ذهن آن افراد مغفول مانده و به آن توجهی نمی کنند.
در جایی دیگر نیز درمورد ارج نهادن به مقام پرستار فرموده اند: یک جمله کوتاه، به مناسبت روز پرستار، در باب ارزش خدمات پرستاران عرض می کنم. این که همه موظف هستیم از این افراد دل سوز و پرعاطفه و فداکار که با عمل انسانی پرستاری، از بیماران در مراحل دشوار بیماری حمایت و مواظبت می کنند، برای احترام به ارزش انسانی والا، قدردانی به عمل آوریم. پرستاری، حرفه ای اسلامی و انسانی است. کشور و جامعه ای مثل ما که سرشار است از عواطف گوناگون، باید به این حرکت بزرگ عاطفی، به چشم احترام بنگرد.
از دیگر سخنان ایشان درباره پرستار و پرستاری:
پرستار، برای بیمار فرشته رحمت است. جایگاه پرستار و حرفه پرستاری، در حفظ و تامین سلامت جامعه جایگاهی طراز اول و ممتاز است.
توشه آخرت
امیر المومنین، علی (ع) به زیبایی فرموده اند: خوشا به حال کسی که به بندگان خدا، نیکی کند و برای آخرت خود، توشه برگیرد.
با توجه به این حدیث ارزشمند، پی می بریم پرستارانی که شبانه روز به دنبال برطرف کردن و درمان گرفتاری های بیماران هستند، به چه پاداشی خواهند رسید و در پیشگاه خداوند متعال، چه مقام و جایگاه والایی دارند.
مقام معظم رهبری نیز در این باب فرموده اند: هر حرکت انسانی پرستاری برای بیمار، یه حسنه محسوب می شود و کمکی به انسانی محتاج کمک است. آن هم در یک شرایط حساس.
فرشتگان رحمت
مقام معظم رهبری، این سفید پوشان سخت کوش را مانند ملائکه آسمانی و فرشتگان رحمت می داند و درباره آنها می فرماید: وقتی که بیمار از همه جا دستش کوتاه است، در ساعاتی که پدر و مادر، همسر و فرزندان بیمار نیز بالای سرش نیستند، چشم امید او بعد از خدا، به پرستار است که مثل فرشتگان آسمانی، به مشکلات، دردها و نیازهای عاطفی و جسمی او پاسخ می دهد.
وظیفه مسئولین
بی تردید جامعه پرستاری با مشکلات زیاد آموزشی، استخدامی و معیشتی، دست و پنجه نرم می کند. توجه مسئولین و مردم به این مسائل، از نظر روحی، پرستاران را تقویت می کند تا بتوانند بهتر به شغل مقدس خویش بپردازند.
مقام معظم رهبردر این مورد می فرماید: مسئولان در برنامه ریزی های خود، باید نگاه ویژه ای به شغل پرستاری داشته باشند و برای حل مشکلات پرستاران، از جمله مسائل استخدامی، معیشتی دوران استراحت و آموزش در حین انجام کار، در چهار چوب امکانات و مقدورات دولت، بیش از پیش تلاش کنند.
همچنین ایشان در جایی دیگر خطاب به مردم و مسئولین می فرماید: حاضر شدن در محل کار حتی در روزهای تعطیل، سختی مضاعف حرفه پرستاری را نشان می دهد. این مسئله، باید همواره مورد توجه مسئولین و مردم باشد.
کاری طاقت فرسا
مقام معظم رهبری در مورد سختی کار پرستاران فرموده: پرستاری، یکی از سخت ترین شغل ها از نظر فشار جسمی و روحی است. نشستن کنار بیمار، مهربان رفتار کردن با او، لبخند زدن به او و رهاندن او از رنج های دوران بیماری با رفتار و عمل خوب، تحمل پولادین نیاز دارد. پرستاران، با چنین وضعیتی روبرو هستند. چه سرمایه عظیمی از تحمل و مدارا و اخلاق خوش و گذشت لازم است که پرستار بتواند با بیمار سر کند. اما منش بیمار با پرستار، گاهی تند است. گاهی اگر خدمتی اندکی دیر شود، بستگان بیمار، توقعشان در برابر پرستار، حالتی اعتراضی پیدا می کند. گاهی پرخاش می کنند و گاهی تندی. تحمل همه این ها، بسیار سخت است.
روح عطوفت
امام خمینی رحمة الله ، در سخنی ارزشمند، شغل پرستاری را سرشار از روح عطوفت خوانده و فرموده اند: چیزی که اهمیت بسیار دارد، برای پرستاران و کسانی که با بیمارها و مجروح ها تماس دارند، این است که در آنها روح عطوفت باشد. یکی از اموری که به خوب شدن بیماران کمک می کند، این است که پرستار، آنها را تقویت روانی کند.
همچنین ایشان در جایی دیگر درباره اهمیت پرستاری فرموده اند: شغل پرستاری، از شغل های بسیار شریف است.که اگر انسان به وظایف شرعی و انسانی خود عمل کند، این عبادتی هم طراز با عبادت های درجه اول است.
حرفه ای مقدس و ارزشمند
حضرت اما خمینی (ره) درباره ارزش پرستاری فرموده است: پرستاری از بیمار، کار بسیار سختی است. لیکن بسیار ارزشمند است. متوجه باشید که شغل شما، شغلی بسیار شریف است و مسئولیتش هم سنگین است.
مقام معظم رهبری نیز به پرستاران توصیه می کند: پرستاران، چه مرد و چه زن، قدر خود را بدانند و این حرفه را مقدس بشمارند.
دوری از خانه
بعضی کارها، تعطیلی ندارند و شخص باید همواره آماده خدمت رسانی باشد. از جمله این حرفه ها، پرستاری است. با توجه به این نکته، مقام معظم رهبری فرموده اند: پرستار، از همسر، از خانه، از فرزندان، ایام تعطیل، شب و روز، نیمه شب، روزهای جمعه و ایام عید که دیگران مشغول تفریح هستند، دور است. پرستار نمی تواند بیمارستان و بیمار را رها کند. باید به این مسائل توجه شود. جدایی از محیط زندگی، همیشه حاضر بودن، کار سخت؛ تمام این ها، سختی کار را بیشتر می کنند.
آرامش روحی
امام خمینی (ره) در بخشی از سخنان خود، حال مریض در بیمارستان و شکل رفتار پرستاران با او را به زیبایی ترسیم می کند: مریضی که از خانه اش به بیمارستان آمده، خودش را مثل یک غریبه می داند. اگر پرستاران با او با رفتار انسانی، ملایمت و محبت رفتار کنند، حس غربت از او جدا می شود و آرامش می گیرد. این آرامش روحی، به بهبودی او نیز کمک می کند.