- نویسنده : امید حسینی
هدیه روز پزشک با صنایع دستی میناکاری اصفهان
هدیه روز پزشک برای قدردانی از این مردان و زنان دلسوز و زحمت کش است. صنایع دستی اصفهان و بطور مشخص میناکاری اصفهان می تواند هدیه خاص روز پزشک باشد. ما به پاس گرامیداشت روز جهانی پزشک قصد داریم مطالب زیبا و جالبی در اختیارتان قرار دهیم و دلیل نامگذاری روز پزشک در کشور های مختلف را در آن مورد بررسی قرار دهیم. البته هدیه روز دندانپزشک , پزشک و داروسازان عزیز از نقطه نظر هنرهای دستی می تواند یکسان باشد ولی با معرفی انواع صنایع دستی اصفهان با توجه به سلیفه شما حق انتخاب زیادی خواهید داشت. روز پزشک روزی است برای قدردانی از خدمات پزشکان در جهان. این روز در کشور های متفاوت در روز ها و طی مراسمات مختلفی برگزار می شود. اگر بدنبال کادو برای روز پزشک هستید می توانید از محصولات فروشگاه صنایع دستی اصفهان بازدید کنید. ما به شما با انواع تندیس و ظروف هنرهای دستی ایرانی هدیه مخصوص روز پزشک را پیشنهاد می کنیم.
تماس با واحد فروش: 09019277512
پزشک کیست؟
پزشک یا دکتر در دانش پزشکی، به کسی گفته می شود که به حرفه ی «پزشکی»، که هدف آن بازگرداندن سلامت انسان از طریق مصاحبه با بیمار، مطالعه، تشخیص و درمان بیماری یا آسیبدیدگی است، میپردازد. این کار معمولاً به داشتن اطلاعات خوبی در حوزه آکادمیک مثل آناتومی، فیزیولوژی و فارماکولوژی، شناسایی بیماریها و درمان آنها نیاز دارد. در گذشته برای این پیشه از واژگانی چون «حکیم» و «طبیب» استفاده می شد. هدایای تبلیغاتی صنایع دستی promotion gifts و میناکاری روز پزشک برای قدردانی از جامعه پزشکی ایرانی گزینه مناسبی بشمار می رود.
پزشکی چیست؟
پزشکی شاخهای از علوم سلامت است. هدف این حرفه و حفظ و بهبود تندرستی بیماران و افراد، درمان بیماریها و بازتوانی آسیب دیدگان ( مانند فیزیوتراپی افراد فلج ) است. این هدف با شناسایی بیماریها، تشخیص درست و درمان و البته پیشگیری از بروز آنها به انجام میرسد. همانطور که شعار پیشگیری بهتر از درمان است گویای این مسئله است.پزشکی دانش و حرفه ای است که انسان ها همواره به آن نیازمند بوده اند. با این حال که پزشکان با ادای یک سوگند نسبت به نجات جان بیماران خود متعهد می شوند، اما رسالت آنها محدود به توانایی علمی پزشکی نمی شود، بلکه یک پزشک چیره دست علاوه بر داشتن تخصص در امر مهم پزشکی باید ویژگی های دیگری نظیر صبر، راز داری، خوش اخلاقی، مهارت های ارتباطی و …را نیز دارا باشد.پزشکی ایران بسیار کهن است که همتای پزشکی چین، هندوستان، بابل و آشور قرار دارد. موضوع طب و طبابت و اطباء و بیمارستان و تاریخ آنها در ایران باستان، از موضوعاتی است که بیشتر تاریخ نویسان به آن اشاره کردهاند. در سرزمین ایران، در زمینه دانش پزشکی تاکنون نگینی درخشانتر از حکیم ابوعلی سینا خود نمایی نکرده است. به پاسداشت مقام علمی و خدمات ارزنده این دانشمند بزرگ، و همچنین به پاس تألیفات و تلاش های با ارزش ایشان روز یکم شهریورماه در تقویم ایرانیان بهنام روز پزشک نامگذاری شده است. خرید هدیه روز پزشک از سراسر کشور و از طریق فروشگاه صنایع دستی اصفهان بصورت آنلاین انجام می گیرد.
تاریخ پزشکی
همه ی اقوام انسانی از ابتداییترین دورانهای تاریخ عقاید پزشکی ویژه ای در مورد تولد و مرگ و بیماریها داشتهاند. بهطوریکه بیماری ها را به دلیل نداشتن دانش کافی ناشی از اراده الهی، قدرت جادوگران یا سایر منابع ماوراء الطبیعه میدانستند و لذا درمان را نیز از آن دیدگاه می دیدند. برخی از این عقاید تا دوران معاصر در قالب ایمان درمانی و مقبرههای مقدس باقی ماندهاست. گرچه ظهور پزشکی علمی در هزاره کنونی بسیاری از این روشها را پشت سر نهاده و ضعیف کرده است. شاید بتوان گفت بهترین هدیه و کادو برای روز پزشک مهربانی و قدر شناسی مردم عزیز است.
پزشکی در کشورهای مختلف
ایران
در ایران 23 اوت ( اول شهریور ماه ) که همزمان با زادروز ابوعلی سینا است برای روز پزشک در نظر گرفته شده است. نام ابنسینا، حسین و نام پدرش عبدالله بود. پدرش فرزند حسن و حسن فرزند علی و علی فرزند سینا بود؛ بنابراین به ابنسینا یا ابوعلی سینا ملقب شد. پدر ابنسینا اهل بلخ بود و در زمان سلطنت نوح پسر منصور از پادشاهان سامانی از آنجا به بخارا رفت و مشغول کار به عنوان کارمند دارایی روستایی بنام خرمیثن شد. وی با دختری بنام ستاره که از ده نزدیکی بنام افشنه شناخته بود ازدواج کرد و اولین فرزندش را حسین نام نهاد که همان ابنسیناست. وی در سوم ماه صفر سال 370 قمری در بلخ چشم به جهان گشود. پدر و برادر ابن سینا تحت تأثیر تبلیغات حکومت اسماعیلیه شده بودند، اما ابنسینا راه آن دو را نپیمود. وی حافظه و هوشی فوق العاده داشت. بهطوریکه در ۱۴ سالگی از آموزگار خود پیشی گرفت. ممکن است برای برخی این سوال پیش آمده باشد که بهترین هدیه روز پزشک چیست ؟ جواب این سوال می تواند بر اساس سلیقه تک تک مشتریان , متفاوت باشد.
او علم منطق را از استادش ابو عبدالله ناتلی یاد گرفت. ابن سینا کسی را نیافت تا نزد وی علوم طبیعی یا داروسازی را بیاموزد و حتی پزشکان معروف از دستورکارهای او پیروی میکردند. البته وی در فراگیری علم متافیزیک ارسطو به مشکل برخورد که تنها به کمک کتاب اغراض مابعدالطبیعه فارابی توانست آن را درک کند.
وی امیر خراسان را از یک بیماری سخت رهایی بخشید. امیر خراسان در ازای این کار به این شیخ پر آوازه اجازه داد تا از کتابخانه باشکوهی که مخصوص شاهزادگان سامانی بود استفاده کند. شیخ در سن ۱۸ سالگی، بر بسیاری از علومی که بعدها شناخته شدند، تسلط یافت. پیشرفتهای بعدی وی، مرهون استدلالهای شخصی ایشان بود.
از دیگر القاب و نام های شیخ ابوعلی سینا، ابن سینا، پورسینا و شیخ الرئیس است. وی دانشمندی همهچیزدان، پزشکی قهار، ریاضیدان، ستاره شناس، روان شناس، فیزیکدان، شیمی دان، جغرافیدان، زمینشناس، شاعر، منطق دان و فیلسوفدانی خوش آوازه بود و نیز از حکمای بزرگ و دانشمندان مشهور جهان و پزشکان اسلام بود.
ابوعلی سینا از خوش آوازه ترین فیلسوفان و دانشمندان ایران است که آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی بسیار اهمیت دارد. وی 450 کتاب به زبان های فارسی و عربی در زمینه های متفاوت نوشته است که از معروف ترین آنها می توان کتاب شفا، دانشنامه علمی و فلسفی جامع و کتاب قانون را که یکی از کتابهای مشهور ابن سینا در زمینه علم پزشکی می باشد نام برد. از دیگر کتابهای ایشان؛ اشارات، شفا، حکمت عرشیه، قضا و قَدَر و لغهالعَرَب و… هستند. صنایع دستی اصفهان می تواند هدیه خوب برای روز پزشک بشمار آید.
وی از کودکی به طبیعت، حیوانات و گیاهان علاقه خاصی داشت و زمان فراغت خود را در دشت و صحرا به جستجو و کسب تجربه می گذراند بدین ترتیب از دوران کودکی به خواص گیاهان دارویی و همچنین طبابت علاقه مند شد. ابن سینا از جهت نیروی جسمانی، مردی نیرومند بود و به همین دلیل از کار کردن احساس خستگی نمی کرد، وی همچنین از لحاظ نیروی ذهنی و تفکر نیز بسیار قوی بود، به گونه ای که در سن هجده سالگی توانست تمامی دانش های دوران خود را بیاموزد.
شیخ هرگاه با مسئله سختی روبه رو میشد وضو گرفته و به مسجد شهر میرفت و از خداوند برای حل آن مسئله یاری می خواست. ابوعلی سینا به سبب درمان بیماری «امیر نوح بن منصور سامانی»، پاشاه زمان خود را تحت تأثیر قرار داد.
شیخ از این فرصت استفاده کرد و به کتابخانه دربار شاه راه یافت. در طول زندگی ابوعلی سینا، رخداد های گوناگونی پیش آمد که از وزارت تا زندان را در برداشت.
بوعلی سینا به زبان های عربی و فارسی شعر میسروده است. حدود هفتاد و دو بیت شعر فارسی در کتابهای مختلف و تذکرهها به ایشان نسبت داده شدهاست در میان ابیات بوعلی سینا طنزهای تکان دهنده هم به چشم میخورد که نشاندهنده ی بیارزشی جهان هستی و ضعف و ناتوانی آدمیان از نظر اوست.
روزکی چند در جهان بودم بر سرِ خاک باد پیمودم
ساعتی لطف و لحظهای در قهر جانِ پاکیزه را بیالودم
باخرد را به طبع، کردم هَجو بیخرد را به طمع بستودم
آتشی برافروختم از دل و آبِ دیده ازو بیالودم
با هواهای حرص شیطانی ساعتی شادمان بنغودم
آخرالعمر چون سرآمد کار رفتم تخم کِشته بدرودم
گوهرم باز شد به گوهر خویش من از این خستگی بیالودم
کس نداند که من کجا رفتم خود ندانم که من کجا بودم
دل گرچه درین بادیه بسیار شتافت یکموی ندانست ولی مویشکافت
اندر دلِ من هزارخورشید بتافت آخر به کمالِ ذرّهای راهنیافت
سرانجام این دانشمند مشهور و فیلسوف بزرگ در تاریخ 416 ه.ش و در سن 58 سالگی به علت ابتلا به بیماری قولنج در همدان دار فانی را وداع گفت شیخ درباره بیماری خود چنین گفته است: «مدبر تن من از تدبیر فرومانده و درمان بیفایده است.» وی در همان شهر نیز دفن شد.
نامگذاری روز پزشک در کشورهای دیگر جهان چرا و چگونه است؟
پزشکی در آمریکا
در آمریکا سی ام مارس برای گرامیداشت پزشکان و تقدیر از زحمات فراوان آنها در نظر گرفته شده است، به گونه ای که در این تاریخ و سال 1842 دکتر لانگ برای اولین بار داروی بیهوشی “اتر” را در عمل جراحی به عنوان بیهوش کننده استفاده کرد. در آن روز دکتر لانگ، اتر را برای یک بیمار تجویز و سپس وی را جراحی کرد. در حالی که بیمار پس از به هوش آمدن اینگونه بیان کرد که طی جراحی هیچ دردی حس نکرده است. در 30 مارس سال 1958 مصوبه “بزرگداشت روز پزشکان” توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا تصویب شد. در سال 1990 این قانون در مجلس نمایندگان و مجلس سنا نیز معرفی گشت. از آن زمان تاکنون 30 مارس در تقویم رسمی این کشور به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است.
پزشکی در ویتنام
در ویتنام برای اولین بار روز پزشک در تاریخ 27 فوریه سال 1955 پاس داشته شد و از آن زمان تا کنون همین روز برای سپاسگزاری از پزشکان در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه نگوین تان دونگ، نخست وزیر ویتنام در کنفرانس مطبوعاتی بیستم فوریه امسال از برگزاری مراسم ویژه این روز و نیز پروژه ترغیب و تشویق پزشکان جوان برای کار در 62 منطقه محروم خبر داد. وی در کنفرانس آنلاین خود وظایف مسئولان و مقامات پزشکی این کشور را ذکر و وظایف اصلی آنها را بهبود خدمات پزشکی و درمانی و افزایش سطح دانش بیماران عنوان کرد.
پزشکی در کوبا
در کوبا روز 3 دسامبر که یادآور زادروز “کارلوس جوان فینلی” است را به روز پزشک نامگذاری کرده اند. وی که یک پزشک و دانشمند کوبایی تبار بود به عنوان پیشرو تب زرد در دنیا معروف است. وی برای اولین بار در سال 1881 نظریه پشه ناقل تب زرد را بیان کرد. در بیماری تب زرد پشه ناقل بدن فرد را نیش زده سپس با نیش زدن فرد سالم بیماری را به وی انتقال می دهد. این در حالی است که فینلی پشه Aedes را مسئول انتقال ارگانیسم انتقال مولد تب زرد شناسایی کرد و نظریه وی منجر به ارائه راهکارهایی برای کنترل جمعیت پشه ها برای کنترل و جلوگیری از گسترش بیماری شد.
پزشکی در هند
در هند روز پزشک مصادف با اول ژوئیه است که به علت قدردانی از دکتر بیدهان چاندرا روی، پزشک ستودنی و دومین وزیر ایالت بنگال غربی نامگذاری شده است. وی در تاریخ اول ژوئیه سال 1882 زاده شد و در همین تاریخ و سال 1962 در سن 80 سالگی از دنیا رفت. چاندرا روی در تاریخ 4 فوریه 1961 موفق به دریافت بالاترین مدال غیرنظامی این کشور مفتخر شد. هر ساله روز اول ماه ژوئیه به مناسبت روز پزشک در هند تعطیل است. وی پزشکی شهیر و یکی از مهم ترین مبارزان آزادی هند است که در زندگی بسیار پرمخاطره آمیز خود شاخص و در حرفه اش بسیار ماهر بود. دکتر روی پس از فارغ التحصیلی از دانشکده پزشکی کلکته به عنوان معاون آن دانشگاه انتخاب شد و پس از آن به سمت سیاست آمد، کمی بعد به عنوان وزیر ارشد بنگال غربی انتخاب شد و تا زمان مرگ خود این شغل را حفظ داشت. بنابراین به همین مناسبت زادروز وی به عنوان روز پزشک در هند گرامی داشته می شود.
پزشکی در برزیل
در برزیل روز پزشک به عنوان تعطیلات در 18 اکتبر برگزار می شود، روزی که کلیسای کاتولیک زادروز سنت لوک را جشن می گیرد.
پزشکی در مالزی
در مالزی روز پزشک را هر ساله در دهم اکتبر جشن می گیرند. این امر اولین بار توسط انجمن فدراسیون انجمن پزشکان عمومی مالزی در سال 2014 آغاز شد.