- نویسنده : امید حسینی
هدیه عید غدیر خم و بهترین صنایع دستی اصفهان
هدایای تبلیغاتی عید غدیر برای دوستداران روز ولایت در نظر گرفته شده است. این روز برای شیعیان جهان روز بسیار بزرگی بشمار می رود. انواع هدایای تبلیغاتی برای شرکت ها و سازمان ها طراحی و تولید می شود. البته وجه اشتراک انواع هدیه عید غدیر فرهنگی و مذهبی بودن آنهاست. غدیر در لغت، به معنی آبگیر است.گودالی که در بیابان آب در آن جمع می شود. در بین راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام یعنی مدینه و مکه، محلی به نام حجفه وجود دارد که در زمان حضرت محمد (ص) کاروان هایی که از حج برمی گشتند، در آن جا از هم جدا می شدند و هرکدام به سمت دیار خود می رفتند.
غدیر خم در این محل قرار دارد. علت نامگذاری آن، این است که آبگیری به شکل خم رنگرزها آنجا بوده و بعضی از قبایل صحرایی، گاهی جامه های رنگ شده خود را در این آبگیر می شستند. بهترین هدیه عید غدیر را می توان اخلاق نیک و پسندیده در قبال دیگران دانست. البته استفاده از هدیه صنایع دستی اصفهان promotion gifts در این روز می تواند برای شما و دیگران خاطره ایی زیبا به یادگار بگذارد.
تماس با واحد فروش: 09019277512
رویداد غدیر در ذی الحجه سال دهم هجری، فقط یک حادثه تاریخی نبوده. غدیر، صرفا نام یک سرزمین نیست. یک تفکر و نشانه ای از تداوم خط نبوت است. چشمه ای که تا پایان هستی خواهد خروشید. غدیر روز اتمام نعمت، کامل شدن دین و باعث خشنودی خداست. غدیر، نه جغرافیاست نه تاریخ نه روایت. غدیر ولایت است. پیشوند آن رسالت است و پسوندش، امامت و ولایت.
در سال دهم هجری، رسول خدا (ص) به حج رفتند و احکام آن را به مردم آموزش دادند. در زمان بازگشت از مکه، در غدیر خم در استراحتگاه جحفه، به امر خدا مردم را گرد هم آوردند و امام علی (ع) را جانشین خود معرفی کردند. ایشان فرمودند: ((هرکس من مولای اویم، علی مولای اوست.)) البته سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان هاشم، جانشینی علی (ع) انجام شده بود و در غدیر، به اطلاع عموم مردم رسید. خرید هدیه عید غدیر برای دوستان و آشنایان به مناسبت های مختلف می تواند انجام گردد. شما می توانید بر اساس بوجه خود انواع هدایای صنایع دستی اصفهان را انتخاب کنید.
پیام غدیر
داستان غدیر از ضرورت و عظمت ولایت خبر می دهد. رسول خدا (ص) در آن زمان و در زیر آفتاب سوزان، تمام آن جمعیت را به چه دلیل نگه می دارد و برایشان چه پیامی دارد؟
این اساسی ترین پیام دین او بود. به راستی رسول خدا (ص) بر ضرورت و عظمت آن واقف بود که در آن گرمای سوزان، مردم را نگه داشت و رسالت آسمانی خود را به مردم ابلاغ کرد.
انواع هدیه تبلیغاتی جدید، ارزان و خاص صنایع دستی اصفهان مناسب برای همایش های دولتی و خصوصی در فروشگاه صنایع دستی اصفهان موجود می باشد. بدلیل اینکه محصولات صنایع دستی کاملا ایرانی و ساخت داخل کشور است هیچ محدودیتی در تولید و زمان ارسال آن ها نخواهید داشت.
غدیر، خنثی کننده توطئه
چیزی که می توانست تمام نقشه های منافقان را یکجا خنثی کرده و اسلام را در چنین برهه حساسی حفظ کند، تعیین کردن جانشین پبامبر بود. حضرت زهرا (س) نیز در این مورد می فرمایند: (در روز غدیر، پیامبر عقد ولایت را برای علی (ع) محکم کرد.) غدیر خم، منافقان را فلج کرده و مانع اجرای توطئه ها و نقشه های شیطانی آن ها شد.
تاج ولایت
پیامبر (ص) در غدیر خم، عمامه خود، سحاب را به عنوان تاج افتخار بر سر امیرالمومنین (ع) قرار دادند و انتهای عمامه را بر دوش ایشان آویختند. سپس فرمودند: عمامه، تاج عرب است.
سفارش گیفت های عید غدیر برای دوستان و اقوام می تواند خاطره ایی بیادماندنی برای شما باشد. استفاده از هنرهای دستی ایرانی به منظور هدیه به دیگران هم ارزش مادی و هم ارزش معنوی بالایی دارد.
خلاصه مکتب وحی
غدیر نتیجه و عصاره خلقت و چکیده ای از همه ادیان الهی و خلاصه ای از مکتب وحی است. تنها واقعه ای تاریخی نیست. این نام، اساس دین و عنوان عقیده ماست. غدیر، میوه رسالت و ثمره نبوت است. تا آخرین روز دنیا، تعیین کننده خط مشی مسلمانان است. ماجرایی سرنوشت ساز است که شاخص ترین و زنده ترین سند آن، خطبه غدیر است.
غدیر، تداوم خط نبوت
رخداد غدیر خم که در آخرین سال از زندگی رسول اکرم (ص) اتفاق افتاد و در آن علی (ع) به عنوان جانشین آن حضرت، برگزیده شد، یک حادثه تاریخی نیست که در کنار وقایع دیگر به آن نگاه شود. تنها نام سرزمینی نیست. یک تفکر است. رمز و نشانه ای است که خبر از تداوم خط نبوت می دهد. نقطه تلاقی طلایه داران امامت با کاروان رسالت است. کوثری است که فناپذیر نیست. افقی بی کرانه و خورشیدی عالم تاب.
اگر بدنبال هدیه برای عید غدیر خم هستید ما به شما مشاهده انواع محصولات هنری و صنایع دستی اصفهان را با ارزان ترین قیمت پیشنهاد می کنیم. ارسال محصولات سریع و به سراسر کشور همه روزه انجام می شود.
غدیر و سرنوشت اسلام
بی شک واقعه غدیر خم، نقشی سرنوشت ساز در تعیین آینده اسلام داشته. در این واقعه، پیامبر (ص) مهم-ترین ماموریت دوره پیامبری خود را انجام داد. ماموریتی که کوتاهی کردن در آن، باعث از بین رفتن زحمات چندین ساله ایشان می شد. خداوند در آیه 67 سوره مائده فرموده: (هان ای پیامبر! آنچه را از سوی پروردگارت به تو نازل شده، تبلیغ کن و اگر چنان نکنی، پیام و رسالت او را انجام نداده ای و خداوند، تو را از مردم حفظ می فرماید.)
این واقعه، از مسلّم ترین مسائل در تاریخ اسلام است. دانشمندان زیادی از آن یاد کرده اند.خواجه نصیرالدین طوسی، ابوریحان بیرونی، فارابی فیلسوف معروف و ابن سینا.
ده ها دانشند و مفسّر و مورّخ اهل سنت نیز حدیث و واقعه غدیر را نقل کرده اند. از جمله ابن اثیر، طبری و احمد حنبل.
هدایای صنایع دستی سازمان ها و ادارات بهتر است از تولید داخلی کشور باشد تا علاوه بر ترویج فرهنگ ایرانی به رونق اقتصاد ملی کمک کند. ماندگاری ظروف صنایع دستی ایرانی بالاست و برای سالیان طولانی زینت بخش منازل و دفاتر کار شما خواهد بود.
عید خلافت و ولایت
زیاد ابن محمد می گوید: (به امام صادق (ع) گفتم آیا مسلمانان عیدی به غیر از عید قربان، عید فطر و روز جمعه دارند؟) فرمودند: (آری. روزی که رسول خدا (ص)، امیرالمومنین (ع) را (به ولایت و خلافت) منصوب کرد.)
برترین عید امت
رسول خدا (ص) فرمود: روز غدیر خم، برترین عیدهای امت من است آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امتم منصوب کنم تا بعد از من، مردم به دست او هدایت شوند و آن روزی است که خداوند در آن روز، دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را دین آنان قرار داد.
عید آسمانی
امام رضا (ع) به نقل از جدش امام صادق (ع) فرمود: روز غدیر خم، در آسمان مشهورتر از زمین است.
عید پر برکت
امام صادق (ع) فرمود: به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعی روز غدیر را می شناختند، فرشتگان روزی ده بار با آن ها مصافحه می کردند. بخشش های خدا به کسی که آن روز را شناخته، قابل شمارش نیست.
روز نیکوکاری و بخشش
از امام صادق (ع) نقل شده که فرمود: یک درهم دادن به برادر با ایمان و معرفت در روز غدیر، برابر هزار درهم (در روزها دیگر) است. بنابراین در این روز به برادرانت انفاق کن و هر مرد و زن مومن را شاد گردان.
روز ناله و نا امیدی شیطان
امام صادق (ع) از پدرش نقل کرد که فرمود: شیطان، چهار مرتبه ناله نومیدی سر داد. روزی که مورد لعنت خدا قرار گرفت، روزی که از آسمان به زمین هبوط کرد، روزی که پیامبر اسلام (ص) به پیامبری مبعوث شد و روز عید غدیر خم.
کوثری از می غدیر
پیامبر (ص) در سال دهم هجرت پس از حج گزاری به سوی مدینه بازگشت. در هجدهم ذی الحجه که قافله های زیادی پیش از پیامبر در حرکت بودند و عده ای نیز از پس آن حضرت می آمدند، پیامبر (ص) به سرزمین غدیر خم رسید. به فرمان الهی، دستور داد تا پیاده ها و سواران توقف کنند. آنان که رفته اند بازگردند و آنان که نیامده اند، برسند. پس از آن بر انبوهی از جهاز شتران بالا رفت و خداوند را سپاس گفته و خبر داد به زودی از میان آنان خواهد رفت. سپس از آن ها خواست تا در مورد چگونگی ابلاغ رسالت او گواهی دهند. مردم فریاد زدند: شهادت می دهیم که پیام حق را ابلاغ نمودی. نصیحت و جهاد کردی. خداوند تو را پاداش نیک دهد.
سپس از جایگاه والای خود در میان امت سخن گفته و از آنان گواه بر اولویت خود خواست. پس از شنیدن پاسخ های بلند و یک صدا، دست علی (ع) را گرفت و با فریادی رسا فرمود: (( من کنت مولا فعلی مولاه.)) سه بار این جمله را تکرار و بر پذیرندگان ولایت و یاوران او دعا کرد.
ویژگی های علی (ع) از دیدگاه رسول خدا (ص)
حضرت محمد (ص) بارها با اشاره به موقعیت معنوی امام علی (ع) بر وصی بودن آن حضرت و فضیلت های ایشان تاکید ورزیده اند. ایشان به دخترشان حضرت فاطمه (س) فرموده اند: ای فاطمه آیا خوشنود نیستی من تو را به همسری کسی در آوردم که اسلامش پیش تر از دیگران و دانشش بیشتر از همگان است؟ به راستی خدای متعال به اهل زمین توجه فرمود و از میان ایشان، پدرت را برگزید و او را پیامبر قرار داد. بعد دوباره به آنها توجه فرمود و از میان ایشان شوهرت را برگزید و او را وصی قرار داد.
سپس حضرت محمد (ص) فرمود: ای فاطمه به راستی برای علی فضیلت هایی است که هیچکس آن را ندارد. تو که بانوی زنان بهشتی، همسر او هستی. دو نتیجه و زاده رحمت، حسن (ع) و حسین (ع) که فرزند زادگان من هستند، فرزندان او هستند. برادرش جعفر بن ابی طالب، کسی است که با دو بال در بهشت آراسته گردیده و با فرشتگان، هرکجا بخواهد پرواز می کند. علم اولین و آخرین نزد اوست. او نخستین کسی است که به من ایمان آورد. آخرین کسی است که هنگام مرگ، با من دیدن می-کند. او وصی من و وارث تمام اوصیاست.
غدیر در قرآن
آیه ای که قبل از اعلام رسمی ولایت امیرالمومنین (ع) نازل شد، از یک سو نشان دهنده اهمیت بسیار بالای غدیر و از سوی دیگر، نمایانگر نگرانی های رسول خدا (ص) در این باره است: (ای پیامبر آنچه را از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است کاملا (به مردم) برسان و اگر (این کار را) نکنی، رسالت او را انجام نداده ای. خداوند تو را از (خطرهای احتمالی) مردم نگه می دارد و خداوند، جمعیت کافران را هدایت نمی کند.) قرآن کریم به طور آشکار اعلام نشدن ولایت علی (ع) را برابر با ناتمام ماندن رسالت الهی می داند و در مقابل نگرانی هایی که رسول خدا (ص) داشت، به ایشان وعده حراست و حفظ داده بود.
آیه ای که بعد از اعلام ولایت اما علی (ع) نازل شد، موج شادی را در دل مومنین به وجود آورد و به آنان، آرامش و اطمینان خاطر بخشید : (امروز کافران از (زوال) دین شما ناامید شدند. بنابراین از آنان نترسید و از من بترسد. امروز دین شما را کامل و نعمت ها را بر شما تمام کردم و اسلام را به عنوان آیین جاودان شما پذیرفتم.)
اوصاف غدیر در روایات
در روایات اهل بیت (ع) و فرهنگ شیعه، از عید غدیر با عظمت ویژه ای سخن گفته می شود. از آن با ویژگی ها و لقب های ویژه ای نام برده شده. از جمله: روز خوشنودی خدای رحمان، روز دست یافتن به رحمت پروردگار، روز بسیار درود فرستادن بر محمد و آل محمد (ص)، روز عبادت کردن، روز مستجاب شدن دعاها، روز آراستن، روز پیمان.
پیامبر اکرم (ص)
شیخ صدوق در کتاب امالی روایتی از امام صادق (ع) و این حضرت از پدران پاکش منتقل می کند. روزی حضرت محمد (ص) به امام علی (ع) فرمود: ای علی خداوند آیه شریفه یا اَیُّها الرَسولُ بلِّغ ما اُنزلَ الیکَ مِن ربِّکَ را درباره ولایت تو بر من نازل کرد تا آن را تبلیغ کنم. به یقین کسی که خدا را بدون ولایت تو ملاقت کند، عملش باطل است.
ویژگی های روز غدیر
اما رضا (ع) می فرماید: در روزگار امیرالمومنین (ع) یک سال روز جمعه با عید غدیر خم هم زمان شد. آن حضرت بر بالای منبر رفت و خدا را چنان ستود که مانند آن شنیده نشده بود. ستایشی که کسی غیر از او درک نمی کرد. سپس به یارانش فرمود: ((ای مومنان امروز خداوند متعال، دو عید بزرگ را به هم پیوسته است. دو عید که پایداری و استواری هر کدام از این ها به دیگری است تا پدیده زیبای خویش را نزد شما کامل کنند. شما را به راه رشد آگاه سازد و به روشنایی هدایت کند. راه میانه اش را برای شما بگستراند. بی تردید، امروز موقعیت عظیمی دارد. در این روز، گشایش رخ داده، نردبان (تکامل) برافراشته شده و دلایل آشکار گشته است. امروز، روز ظاهر شدن و پرده برداری از مقام پیراستگی (عصمت و امامت) است. روز کمال یافتن آیین و نمایان ساختن پیمان ها از دورویی ها و انکارهای آگاهانه است.
وظایف مومنان در روز عید غدیر
امیرالمومنین (ع) درمورد وظایف مومنان در روز عید غدیر می فرماید: (در این روز) با گسترش دادن در هزینه و لوازم خانواده خود به سوی آن ها بروید و به برادرانتان نیکی کنید. خدا را بخاطر آنچه به شما بخشیده است، سپاس گویید. باهم باشید که خداوند، جدایی و پراکندگی شما را سامان می بخشد. به یکدیگر نیکی کنید که خداوند الفت شما را پایدار می سازد. نعمت های خدا را به یکدیگر هدیه دهید که خداوند چندین برابر عیدهای پیشین و عیدهای آینده به شما پاداش می دهد. پاداشی که ویژه چنین روزی است. نیکی کردن در این روز، ثروت را ثمربخش می کند و بر عمر می افزاید. همدردی کردن و مهرورزی به یکدیگر در این روز رحمت خداوندی را جلب می کند. آن اندازه که توان دارید از فضل خداوند برای برادران و خانوادتان با بذل آنچه موجود است، آماده و فراهم سازید. لبخند و شادمانی را میان خود و در برخوردهایتان آشکار سازید و ستایش و سپاس خداوند را بر آنچه به شما بخشیده است نمایان کنید.
حضرت فاطمه (س)
از فاطمه زهرا (س) پرسیدند آیا رسول خدا (ص) قبل از رحلتش درمورد امامت امیرالمومنین (ع) چیزی فرمود؟ آن حضرت پاسخ داد: عجبا! آیا روز غدیر خم را فراموش کرده اید؟
امام حسن (ع)
امام حسن (ع) فرمود: امت مسلمانان از پیامبر شنیدند که درمورد پدرم فرمود او برای من همچون هارون برای موسی (ع) است. همچنین دیدند که رسول خدا (ص) او را در غدیر خم به عنوان امام نصب کرد.
امام حسین (ع)
امام حسین (ع) قبل از مرگ معاویه خانه خدا را زیارت کرد. بعد بنی هاشم را گرد آورد و فرمود آیا می دانید پیامبر اکرم (ص) علی (ع) را در روز غدیر خم به جانشینی خود برگزید؟ همگی گفتند بله.
امام زین العابدین (ع)
ابن اسحاق تاریخ نگار معروف می گوید: به علی بن حسین (ع) گفتم مَن کنتُ مولا فَعَلی مولاه یعنی چه؟ حضرت فرمود: پیامبر خدا به مردم خبر داد که امام پس از خودش امیرالمومنین علی (ع) است.
امام محمد باقر (ع)
اَبان بن تغلب می گوید: از امام باقر (ع) درباره این سخن رسول خدا (ص) مَن کنت مولا فعلی مولاه پرسیدم. آن حضرت در پاسخ فرمود: به مردمان گفت که امیر مومنان علی (ع) در میان مردم جایگزین من خواهد بود.
امام صادق (ع)
در دوران زندگی امام صادق (ع) بخاطر جو مناسبی که برای نشر معارف اهل بیت (ع) پیش آمد، حدیث غدیر بیشتر از همه دوره ها مطرح شده. آن حضرت درباره روز غدیر فرموده: رسول خدا (ص) در غدیر خم برای امیر الومنین علی (ع) پیمان گرفت و مردم به ولایت او اقرار کردند. خوشا به حال آنان که بر ولایت او ثابت قدم ماندند و وای برکسانی که آن پیمان را شکستند.
امام کاظم (ع)
در روزهایی که امام کاظم (ع) در زندان بود، روزی خلیفه عباسی، هارون، ایشان را احظار کرد و درمورد ولایت اهل بیت (ع) بر مردم سوال کرد. حضرت فرمود: ما می گوییم ولایت همه خلایق با ماست. دلیل ما سخن پیامبر در غدیر خم است که فرمود: من کنت مولا فعلی مولاه.
عید غدیر از نگاه امام رضا (ع)
هدیه به یاران
طوسی که از یاران امام رضا (ع) است، نقل می کند: در روز غدیر شرف یاب محضر حضرت علی بن موسی الرضا شدم. گروهی از یاران خاص ایشان، گرد این حضرت حضور داشتند. ایشان با اینکه خوراک و پوشیدنی و هدایا و حتی انگشتری و کفش هایی برای خانواده های آنان فرستاده بود، ولی آن ها را برای افطار نیز نگه داشتند. امام احوال آن ها و کسانی که پیرامونشان بودند، سامان بخشید. ایشان در آن روز پیوسته پیشینه و ارجمندی روز غدیر را یادآوری می کردند. حضرت در بخشی از سخنان خویش، خطبه امیرالمومنین (ع) را در سالی که عید غدیر با روز جمعه هم زمان شده بود بیان کرد.
فضیلت روز عید غدیر
ابی نصر بزنطی که از یاران امام رضا (ع) است می گوید: خدمت آن حضرت بودم. در حالی که مجلس از جمعیت پر بود و با یکدیگر درمورد غدیر گفت و گو می کردند. بعضی از مردم منکر این واقعه شدند. امام فرمود: (پدرم از پدرش روایت کرد که روز غدیر در میان اهل آسمان، مشهورتر از اهل زمین است. سپس فرمود ابی نصر، هرجا که هستی در این روز نزد (قبر) امرالمومنین علی (ع) باش. به درستی که در این روز، خداوند گناهان شصت سال از مومنان و مسلمانان زن و مرد را می آمرزد و از آتش دوزخ آزاد می کند. چند برابر آنچه در ماه رمضان و شب قدر و شب عید فطر آزاد کرده بود.) ایشان سپس ادامه داد: (اگر مردم ارزش این روز را می دانستند هرآینه فرشتگان در هر روز، ده مرتبه با آنان مصافحه می کردند.)
امام حسن عسکری (ع)
حسن بن ظریف می گوید: به امام عسکری (ع) نامه نوشتم و سوال کردم معنای سخن پیامبر درباره امیرالمومنین علی (ع) چیست که فرمود من کنت مولا فهذا علی مولاه. حضرت فرمود: (( مقصود حضرت آن بود که او را نشانه ای قرار دهد که هنگام اختلاف حزب خداوند با آن شناخته شود.))
پاس داشت غدیر: سنت نبوی
جوامع بشری به حضور و یادآوری همیشگی هویت های فرهنگی و اصالت های معنوی نیازمند است. زنده نگه داشتن شعایر الهی رسالتی است که مرزبانان ایمان و عقیده، از جمله رسول خدا (ص) بر آن تاکید داشتند. از پیامبر اسلام (ص) نقل شده اس که فرمود: (به من تبریک بگویید. زیرا خداوند مرا به پیامبری و اهل بیتم را به امامت ممتاز ساخته است.)
در روایت دیگری، بعد از ذکر حدیث غدیر اینگونه آمده: سپس رسول خدا (ص) در خیمه مخصوص خود نشست و به علی (ع) دستور داد در خیمه دیگری بنشیند و به مردم امر فرمود به حضور علی (ع) برسند و به او تبریک بگویند.
در عصر ما، شناخت مرزهای بلند غدیر، بازگویی این شکوه و جشن این عید بزرگ در راستای آن پاس داشت است.
آداب غدیر
غدیر و امامت در تاریخ اسلام به اندازه روز مبعث اهمیت دارد. زیرا غدیر، امامت را به وجود آورد و در واقع ادامه رسالت بود. حاج میرزا جواد ملکی تبریزی در این باره نوشته است: روز غدیر نسبت به مبعث به منزله باطن از ظاهر و به منزله روح از انسان است. زیرا هرچیزی در مبعث از خیر و سعادت وجود دارد مشروط به ولایت امیرالمومنین و امامان (ع) است. به دلیل اهمیت عید غدیر، به عنوان مهم-ترین و بزرگ ترین اعیاد اسلامی است که آداب بی شماری برای آن بیان شده. فراوانی اعمال و آداب این روز، با اعمال هیچ روزی قابل مقایسه نیست. در این اعمال و آداب، همه گروه ها مورد خطاب قرار گرفته اند.
از جمله آداب عبادی این روز نماز مسجد غدیر، نماز شب و روز غدیر، یاد خدا و پیامبر، روزه، زیارت امیرالمونین (ع) و غسل است. همچنین عید و جشن گرفتن، تبریک به پیامبر (ص)، علی (ع) و یکدیگر، صدقه داده، دید و بازدید، دیدار با رهبری و اتحاد و بیعت از جمله آداب سیاسی و اجتماعی سفارش شده در این روز است.