صنایع دستی میناکاری تهران و لیست قیمت خرید

خرید صنایع دستی در تهران از بهترین ظروف دست ساز اصفهان شامل میناکاری،قلمزنی،خاتم کاری،ملیله کاری،تشعیر،الماس تراش و ...


اپلیکیشن صنایع دستی

اپلیکیشن صنایع دستی

کاخ عالی قاپو اصفهان و زیبایی های کم نظیر آن + عکس

  • نویسنده : امید حسینی

تاریخچه کاخ عالی قاپو

میدان نقش جهان و کاخ های بی مانندش از برجستگی های معماری زمان صفویه هستند که چشم هر شخصی را به خود جذب می‌کند. از خیابان سپاه که وارد میدان نقش جهان شوید سمت راست کاخی با دیوارهای بلند خود نمایی می‌کند. نام این بنا عالی کاخ عالی قاپو اصفهان Ali Qapu isfahan است. معماری عالی قاپو منحصر به فرد و از زیبایی های آثار تاریخی نصف جهان است. تاریخچه عالی قاپو به دوره صفویه و شکوه پایتخت ایران بر می گردد. فروشگاه های صنایع دستی handicraft shop زیادی در کنار این اثر هنری و تاریخی در میدان نقش جهان وجود دارند. در صورتی که قصد خرید میناکاری و ظروف صنایع دستی اصفهان را داشته باشید می توانید از طریق سایت فروشگاه اقدام نمائید.

کاخ عالی قاپو اصفهان

 

کاخ عالی قاپو اصفهان

قاب بشقاب مینا کاری

قاب بشقاب مینا کاری

بشقاب میناکاری قاب دار

بشقاب میناکاری قاب دار

ست بشقاب 30 و گلدان 25 میناکاری

ست بشقاب و گلدان میناکاری

بشقاب میناکاری 30 سانتی با جعبه مخمل

بشقاب میناکاری ۳۰ سانتی با جعبه مخمل

اپلیکیشن صنایع دستی

عمارت عالی‌قاپو

عمارت عالی‌قاپو (در زبان ترکی به معنی «درگاه بلند») بنایی است که در حقیقت در ورودی قصر سلطنتی صفوی بوده‌است و در اغاز تصویری ساده داشته و طی دوره ای و در مدت پادشاهی شاه عباس مرتبه هایی به آن اضافه شدند و در دوره شاه عباس دوم قصر ستوندار به آن اضافه شد. این ساختمان در جانب غربی محوطه اصفهان و مقابل مسجد شیخ لطف‌الله قرار دارد. ارتفاع آن ۴۸ متر می باشد و ۶ مرتبه است که با راه‌پله‌های پرپیچ وخم می‌توان به آنها رسید. چیزی که سبب گردیده است عمارت عالی قاپو در گروه آثار مجلل و بسیار ارزشی عصر صفوی قرار گیرد، ریزنگاره هایی هست که اثر هنرمند مشهور عصر صفوی رضا عباسی است و همچنین گچ کاری های آخرین مرتبه عمارت عالی قاپو است که سالن آن «اتاق موسیقی» یا «اتاق صوت» هم نام برده می شود. کاخ عالی قاپو در اصفهان یکی از اماکن توریستی معروف است.

عالی قاپو اصفهان

Ali Qapu isfahan

شکلات خوری مس و خاتم

شکلات خوری مس و خاتم کاری

گلدان مس و خاتم ارتفاع 16 سانتی متر

گلدان مس و خاتم کاری

جا دستمال کاغذی خاتم کاری

جادستمال کاغذی خاتم کاری

ساعت دیواری مینا و خاتم

ساعت دیواری خاتم و میناکاری

پیج صنایع دستی ایرانی در شبکه های اجتماعی

تاریخچه عالی قاپو

این ساختمان بعد از جابه جایی پایتخت از قزوین به اصفهان به وسیله شاه عباس اول میان دوره های ۹۷۳ تا ۹۷۷ خورشیدی به صورت جایگاه و قصرسلطنتی حکومتی پادشاهان صفوی اغاز به ساخت شد.

دوره ساخت عمارت عالی قاپو

عمارت عالی قاپو طی ۵ وهله معماری و در دوره ولیعهدان شاه عباس اول به ویژه شاه عباس دوم و شاه سلیمان میان ۷۰ تا ۱۰۰ سال امتداد و پایان یافت. بخاطر وجود نوشته ای با خط نستعلیق در دوره شاه سلطان حسین آخرین پادشاه صفوی، آراستن مرتبه سوم افزوده یا بازسازی شده‌است.

صنعتگران و بنایان عمارت عالی قاپو

نوشته یا مدرک دلیلی مبنی برعنوان اسم معمار ساختمان در دست نمی باشد و به گمان زیاد معمار ساختمان از صنعتگران و بنایان کارشناس مشهوری همچون صنعتگرانی مانند علی اکبر اصفهانی یا استاد محمدرضا بوده اند.

علت نام گذاری عمارت عالی قاپو به این نام

قاپو در اصطلاح ترکی به معانی در، درگاه و مدخل است و عالی به معنی مجلل، عظیم و با اهمیت می‌باشد. بیان شده است که در اصلی ساختمان را شاه عباس از نجف و مقبره علی بن ابی طالب به این شهر جابه جا کرده است. نوشته اوج سردر مدخل بامتن انا مدینه العلم و علی بابها و استقرار ۱۱۰ توپ جنگی در برابر عمارت به حساب ابجد نام علی را عنوان می‌نماید (ع=۸۰، ل=۲۰، ی=۱۰).

زینت های عمارت عالی قاپو

زینتهای بیرونی بوسیله آجر که در بخش های هلالی در اوج هر ورودی به وسیله کاشی هفت رنگ و زینتها و رشته های اسلیمی می‌باشد و زینتهای درونی به وسیله نقش لطیف گل و شکارگاه و جانوران و پرندگان برروی گچ و یا ریزنگاره های تصویری ایرانی (همچون نقاشی‌های رضا عباسی) و بیرونی (به دست صنعتگران اروپایی که در دوره شاه سلیمان در قصر صفوی بودند. به شیوه نقاشی اروپایی به وسیله صنعتگران مشهوری همچون آنژل ولوکار می‌باشد.

وهله های پنج گانه این عمارت

  • وهله اول : ساخت ساختمان فقط به صورت مدخل بقیه ی ساختمان ها و مجموعه قصرهای سلطنتی می‌باشد.
  • وهله دوم : در این وهله ضرورت توسعه ی ساختمان و افزودن مرتبه های بالایی به خاطرتوسعه پایتخت و ازدیاد جامعه شهری و با ارزش نمایش دادن قرارگاه حکومتی دریافت گردید. به همین خاطر مرتبه های سوم و چهارم و نیم طبقه پنجم افزون گردیدند.
  • وهله سوم : کامل کردن بنای برجی شکل عمارت با افزودن آخرین مرتبه (مشهور به تالار موسیقی).
  • وهله چهارم : در وهله ی بعدی با افزودن یک درگاه به سوی محوطه نقش جهان (میدان امام خمینی) برای ازدیاد طول عمارت.
  • وهله پنجم : فزودن ۱۸ تیرک به قصر با فضای به وجود آمده دروهله ی قبل به اضافه ایجاد پله‌های شاهی و ساخت و کامل کردن قاعده آبرسانی ساختمان برای جابه جایی آب به مرتبه ها به ویژه حوض مسی کاخ.

معماری عالی قاپو

تاریخچه عالی قاپو

جعبه دستمال کاغذی ملیله اصفهان

جعبه دستمال کاغذی ملیله اصفهان

شمعدان ملیله کاری ارتفاع 30 سانتی متر

شمعدان ملیله کاری اصفهان

کشکول ملیله کاری دسته زنبیلی سایز بزرگ

کشکول ملیله کاری دسته زنبیلی

شیرینی خوری پایه دار هشت پر ملیله کاری

شیرینی خوری پایه دار قلدار ملیله کاری

پلکان های عمارت عالی قاپو

این عمارت در حال حاضر حدود سه مجموعه پلکان، دربردارنده دو مجموعه پلکان پرپیچ وخم به صورت متقارن در بخش غربی بنا و یک مجموعه پلکان بصورت پلکانی (بصورت چند پله و اتاقهای میا ن راه به صورت زیگزاگی) مشهور به پلکان های شاهی که به جهت تجملات بنا شده‌است. با ۹۴ پله به مرتبه آخر مختوم می شود. دیدار کننده برای ازبین بردن درماندگی هم می تواند در هر مرتبه از آن خارج شده و در ایوان های موجود درغرب هر مرتبه عمارت مکث کرده و مجددا ادامه داده است. عجایب عمارت عالی قاپو نشان از هنرمندی معماران آن دوره دارد.

مرتبه های ششگانه ساختمان عالی قاپو

ساختمان عالی قاپو با ارتفاعی حدود ۴۸ متر تا سطح بازار والاترین قصر چند مرتبه تا چند دوره گذشته در شهر اصفهان بوده‌است. بخاطر افزوده ها و اتصالات معماری در هر سمت نماد گوناگونی دارد به صورتی که از مقابل ساختمان از محوطه نقش جهان ۲ مرتبه از عقب بنا ۵ مرتبه، از طرفین بنا ۳ مرتبه و با محاسبه مرتبه همکف به صورت اولین مرتبه، در تمامی ۶ مرتبه می‌باشد.

درهای مدخلی عمارت عالی قاپو

این عمارت دارای پنج در مدخلی بوده است که اصلی ترین در آن به نام عالی‌قاپو، مشرف به میدان امام است و بقیه ی درها شامل : یک درچهارحوض در بخش شمال، در شاهی به سمت دروازه شهر (مشهور به دروازه دولت) در مغرب، در اندرونی و در جبه خانه که موسوم به در آشپزخانه بوده است.

ویژگی های خاص این عمارت

در این بخش از عمارت یعنی بخش مربوط به اتاق موسیقی وصوت شکل انواع جام و صراحی در ستون ها آراسته شده است. اماده سازی و کارسازی کردن این نقش ها به غیر از جلوه زیبائی و ابتکار و افرینش صنعتگران گچبر برای این بوده است که بازتاب های حاصله از آواهای سازندگان و استادان موسیقی به دست این نقش ها میان تهی گرفته شود و صداها اصلی و بدون بازتاب شنیده شود.

کاخ عالی قاپو در اصفهان

آشنایی با عالی قاپو اصفهان

تندیس گلدان میناکاری 16 سانتی متری

تندیس گلدان میناکاری ۱۶ سانتی متری

تندیس بته جقه میناکاری

تندیس بته جقه میناکاری اصفهان

تندیس میناکاری شده طرح صبا

تندیس مینا کاری شده طرح صبا

تندیس جا قلمی میناکاری

تندیس جاقلمی میناکاری شده

معماران ایرانی

صنعتگری به نام فردریچاردز که خود هنرمند مشهور بوده و درپایانه های دوره قاجاریه به کشورمان آمده درباره زینت های گچ کاری این ایوان می نویسد: این فرورفتگی ها همچون بخش های گوناگون بازی معما با هماهنگی خاصی کنار یکدیگر قرار گرفته اند. بعد از طی زمان که متأسفانه به عالی قاپو صدمات زیادی واردشده است. علت های اسیب گر دیگری همچون حمله و چیرگی افغان ها و جنگ های گوناگون و جابه جایی پایتخت از شهراصفهان و بی اعتنایی حاکمان وقت بعد از صفویه اسیب های غیرقابل جبرانی برروی ساختمان وارد آمد است.

در مدت حکومت قاجاریه عالی قاپو چندین دوره از سال محل زندگی و کارشاهزاده ظل السلطان بوده است و او تحولاتی در نوشته های آن داد. نوشته های قسمت های شرقی ساختمان و لوح های خط نوشته شده سردر مدخل که طی اشعاری به بازسازی های سال ۱۲۷۴ اشاره می کند نشانگر این موضوع می باشد. آشنایی با عالی قاپو اصفهان آشنایی با فرهنگ ایرانی است.

کاخ پادشاهی

در چندین سال گذشته به ویژه چهل سال اخیر به سبب مخاطره و ویرانی، عمارت عالی قاپو را می ترساند و نیز به سبب تمرکز مردم و پرسنل های دولتی به میراث های فرهنگی، بازسازی هایی ازجانب نهاد های متخصص درونی و بیرونی در آن شکل گرفته است. به صورت کلی ساختمان عالی قاپو به صورت یک ساختمان تجملاتی خوش ساخت و نیک منظر برآیند دیگری است از صنعت معماری زمان صفویه که از بلندای آن چشم انداز شهر قدیمی اصفهان و دگرگونی ها و تغییرات ۱۰۰۰ ساله آن به صورت حقیقی آشکار است.

عمارت عالى قاپو یکی از عظیم ترین عمارت هایی است که امکان دارد در یک پایتخت قرار داشته باشد. پس می‌توان بیان کرد که این عمارت در دوره صفویه یکی از زیباترین و بهترین عمارت های دنیا بوده است. و از این رو محتوى بر کل برتری ها و فضایل بوده و آنچه ضرورت یک عمارت سلطنتى بوده در آن قرار داشته است. پس در سفر به اصفهان دیدن این عمارت را از نباید فراموش کرد.
ناگفته نماند که اشعار بسیاری بر دیواره های عمارت عالی قاپو نوشته شده و شاعرانی همچون صائب تبریزی اشعاری را تقدیم شاه زمان کرده اند در فرجام بنای عمارت عالی قاپو.

نویسنده : حسین نیکدل

آدرس عمارت عالی قاپو در اصفهان : استان اصفهان , شهر اصفهان , میدان نقش جهان

 
  •  

  • نمایش : ۲۸۰
  • ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    تجدید کد امنیتی
    خرید صنایع دستی در تهران از فروشگاه اینترنتی بصورت آنلاین با ارزان ترین قیمت انجام می گردد. محصولاتی شامل میناکاری،خاتم کاری،فیروزه کوبی،قلمزنی،تشعیر،مس و پرداز و ...
    کانال ایتا

    پک هدیه اداری

    خرید میناکاری

    خاتم کاری اصفهان

    تندیس های میناکاری

    فیروزه کوبی اصفهان

    ملیله کاری اصفهان

    میناکاری استاد اسماعیلی